Tot het nieuwe jaar zonnig, daarna onzeker

Tot het nieuwe jaar zonnig, daarna onzeker

actuee

Vandaag zagen we grote verschillen binnen Oostenrijk. Zoals verwacht viel van het Salzburgerland tot aan de Wienerbekken sneeuw in nordstau. Dachstein melde aan het eind van de dag een sneeuwlaag van maar liefst 60 centimeter ! Westelijker was de lucht droger en zagen we vooral een paar wolkenvelden en droogte, nog Westelijker was de lucht zelfs zo droog dat het een prachtige zonnige dag was.

15748696_10210352645366721_1420273081_o

Ook hier in Brixen im Thale/Skiwelt zagen we vanmiddag veel zon. Hier trokken de vele sneeuwbuien net aan ons neus voorbij en moesten we het hebben van de sneeuwkanonnen die weer aanstonden. Maar de condities waren naar omstandigheden opvallend goed, de ijsplaten vielen aardig mee. Dit jaar zijn de pistes echt veel beter als vorig jaar rond deze tijd. Maar sneeuw buiten de pistes blijft natuurlijk van harte welkom.

hooooo

Komende nacht valt er nog een enkele sneeuwbui in het Oosten, elders domineren nog enkele wolkenvelden en in het Tiroler Oberland en Voralberg brede opklaringen. Hier wordt het ook meteen het koudst, -6 tot -12 graden vorst. Elders in de dalen net onder nul.

Morgenochtend domineren eerst nog wolkenvelden van het UnterInntal oostwaarts, maar deze lossen door de oplopende luchtdruk snel in de middag op. Wat volgt is een prachtig zonnige middag ! En daarmee is de toon gezet tot begin 2017. Het blijft zonnig en stabiel weer, met in de nachten strenge vorst.

rart_17010412_16122812

In het nieuwe jaar zien we vele mooie maar soms ook wat tegenvallende opties omtrend nieuwe sneeuwkansen. Wat zeker is, is dat het koud blijft. We gaan de komende tijd in ieder geval geen dikke dooi meer meemaken. En vooral rond 2 en 4 januari zien we wat serieuzere sneeuwkansen. We gaan het voor jullie volgen.

Fijne avond,

Jeroen Elferink
Meteorloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht