Tot en met vrijdag onweerskansen

Tot en met vrijdag onweerskansen

De opbouw van atmosfeer is de komende 3 dagen nog vrij onstabiel. Tot en met vrijdag blijven de onweerskansen bestaan, met vooral morgen en vrijdag ook pittige buien. Hierna wordt het langzaam stabieler en stijgen de kansen op heet zomerweer ook weer!


Vanmorgen is het op de meeste plaatsen nog droog, enkel langs de Sloveense grens kunnen buien voorbij trekken. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken en rond het middaguur is er in Oost-Tirol of Karinthië een eerste onweersbui mogelijk. Deze buien breiden zich uit over de zuidelijke delen van Oostenrijk. Zo is er weer kans op hagel en veel water. Tegelijkertijd lijkt het op veel plaatsen ten noorden van de hoofdkam zoals Tirol en Vorarlberg juist grotendeels droog te blijven. Hierdoor verloopt de woensdag dan ook juist prima met aangename zomertemperaturen, het wordt maximaal 25 tot regionaal 30 graden.

Morgen is de lucht overal in Oostenrijk onstabiel van opbouw. Na een zonnige ochtend ontstaan vooral in Vorarlberg en Tirol zware onweersbuien. Deze onweersbuien kunnen lokaal wel eens zwaar uitpakken met hagelstenen tot 3 cm en wateroverlast. Maar morgen blijft het dan juist in Karinthië en Steiermark droger. Daarbij loopt de temperatuur voor de buien uit op naar 28 tot 32 graden. Maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het benauwder.


Vrijdag verandert er maar weinig aan het weerbeeld. Ook nu weer verloopt de ochtend droog, en is er wel iets minder ruimte voor de zon. Vrijdagmiddag stijgen de onweerskansen weer en ontstaan er buien. Maar dit keer kunnen de buien overal in Oostenrijk tot ontwikkeling komen. Tussen de onweersbuien door kan het nog 26 graden worden in het westen tot 33 in het oosten.

Maar vanaf het weekend nemen de onweerskansen langzaam af. Daarbij is er dagelijks veel ruimte voor de zon en de temperatuur stijgt weer veel vaker naar de de tropische 30 graden. Tot slot zien we weerkaarten die na het weekend de zinderende hitte terug laat komen uit Zuid Europa.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Chalet.nl grote banner 900-600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht