Tourer en skiër verongelukt in Vomp en Ost Tirol

Helicopter Helikopter

illustratieve foto

Tourer en skiër verongelukt in Vomp en Ost Tirol

Een 42-jarige skitourer heeft donderdagochtend een dodelijk ongeval gehad tijdens het beklimmen van de Lamsenspitze. Een 74-jarige skiër kwam van de piste bij Zettersfeld. Voor hem kwam elke hulp te laat.

Bij ongevallen op de Tiroolse bergen zijn donderdag twee doden gevallen. Een 42-jarige skitourer heeft in de ochtend een dodelijk ongeval gehad in  Vomp.

De man klom met een 30-jarige richting de Lamsenspitze. Kort voordat ze de Lamsenscharte bereikten, maakten ze hun toerski’s los en liepen naar de bergkam. De 42-jarige, die achter zijn kameraad liep, gleed plotseling uit. Volgens de politie viel de Oostenrijker zo’n 50 meter naar beneden. Zijn metgezel ging meteen naar hem toe en probeerde hem te reanimeren. Zelfs de snel in actie komende hulpdiensten konden de man niet meer redden.

Skiër verongelukt bij Zettersfeld

In het skigebied Zettersfeld in Oost-Tirol heeft donderdagmiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden.

Een 74-jarige skiede op zijn ski’s een rode helling af. Hij ging over de pisterand en viel zo’n 27 meter naar beneden in een steile, sneeuwvrije weide. Andere skiërs verleenden meteen eerste hulp. Ook de pistereddingsdienst en de spoedarts deden alles om de man te redden, helaas tevergeefs. De skiër stierf op de plaats van het ongeval.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×