Tourskiër en pistenbully chauffeur op de vuist

Pistebully
Ter illustratie

Een tourskiër ging op de vuist met een chauffeur van een Pistenbully, dit gebeurde terwijl de piste al gesloten was en net geprepareerd. Iedereen die naar de sneeuw gaat weet dat na een bepaalde tijd de pistes gesloten, dan is het tijd om de pistes weer te prepareren voor de volgende dag. Dat tijdstip staat overal beschreven het kan eigenlijk niet mis gaan.

Zodra het donker wordt en de Pistenbully’s gaan de pistes op dan is het voor ons op de ski’s en snowboard gevaarlijk. De chauffeur ziet niet of er iemand zich op de piste bevind. Toch zijn er op de pistes plekken waar je na sluitingstijd via een piste weer terug moet, maar daar wordt rekening mee gehouden.

Toch keek menigeen vreemd op hoe een toerskiër het aan de stok heeft gekregen met een chauffeur van een Pistenbully. In de beelden is te zien hoe de skiër de chauffeur aanvalt en met de skistok slaat. Dit terwijl de piste gesloten is en dus verboden terrein is voor de skiër. De video verspreidde zich snel op de diverse sociale netwerken.

Het incident vond op vrijdagdag (10-01-2020) plaats rond 23:00 uur op de Rangger Köpfl een klein skigebied met 13 km aan pistes dat deel uitmaakt van skigebied Olympia Skiworld Innsbruck. Terwijl de chauffeur druk bezig was met het prepareren van de piste daalde een groep tourskiërs met een koplamp de piste af. Hoogstwaarschijnlijk had men al over een nog niet gespannen liertouw van de Pistenbully geskied. De chauffeur wilde de tourskiërs erop attenderen op het grote gevaar dat een strak liertouw vormt wanneer een Pistenbully in werking is. Vervolgens werd de chauffeur aangevallen door één van de tourskiërs. Hierop volgde een korte vechtpartij tussenbeide. De anderen van de groep probeerden beide heren te kalmeren.

Druk groot 

Door dit soort incidenten wordt volgens Hubert Deutschmann, directeur van Bergbahnen Oberperfuss, de druk op de schouders van de chauffeurs groot. In een interview met ORF Tirol benadrukte hij dit. De angst iemand in het donker op de piste tegen te komen geeft een grote psychologische druk, maar ook de agressie tegen de chaufferus van de Pistenbully’s is op een zeer verontrustende manier toegenomen.

Maar ook zorgen de skiërs die tot laat in de nacht de pistes op gaan voor economische schade voor de bergbahnen, normaal is men om 23:00 uur klaar zodat de skiërs de volgende dag met goed geprepareerde pistes kunnen beginnen. Maar als er een groep in de nacht over de geprepareerde pistes gaan dan moet men opnieuw beginnen, zo moest men de vrijdag na het incident 2 uur langer door gaan.

Het is deze week niet de eerste keer dat er een incident was met een toerskiër, in Skijuwel daalde ondanks waarschuwingsborden vier toerskiërs de piste af. Helaas kwamen ze een staaldraad tegen en dat betekende dat men behoorlijk is gevallen. Één persoon was lichtgewond geraakt terwijl een ander zwaargewond bleef liggen.

Voor ons blijven de chauffeurs van de Pistenbully’s de helden van de nacht.

Bron: ORF

Pitztaler Gletsjer Pistenbully

Banner Bluetribe 1200x400

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...