Tragisch ski-ongeluk in Achenkirch 16-jarige skier overleden na val

Achenkirch pistekaart

Tragisch ski-ongeluk in Achenkirch 16-jarige skier overleden na val

Er heeft helaas weer een tragisch ongeval plaats gevonden in het skigebied Christlum in Achenkirch. Maandagavond is bekend geworden dat een 16-jarige Duitse skiester ernstig is gevallen in het funpark van het skigebied en is ter plekke gereanimeerd. Het meisje overleed gisteren in het ziekenhuis van  Innsbruck aan haar ernstige verwondingen.

De jonge vrouw skiede in de ochtend over een freestyle-sprong, verloor de controle en kwam hard ten val op de helling. Getuigen van het ongeval verleenden onmiddellijk eerste hulp en hebben hulpverleners ingeschakeld. Een spoedarts heeft het slachtoffer ter plaatse gereanimeerd voordat ze met de helikopter naar de kliniek in Innsbruck werd gevlogen.

Ondanks de inspanningen van de artsen overleed de tiener zondag als gevolg van haar ernstige val. RIP

Westendorf Helikopter

ter illustratie

De komende week is het zeker niet optimaal om overal te skiën, zeker niet beneden de 2000 meter. De poedersneeuw ontbreekt op dit moment. Pistes zijn zacht en er ontstaan hopen. Het advies is om je snelheid aan te passen en als de sneeuw echt moeilijk is stop dan ook eerder. Hopelijk gaat de sneeuw situatie wel verbeteren aan het einde van de week. Hou dan ook ons dagelijks weerbericht in de gaten.

Superskicard

© superskicard.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×