Trailrunning in de bergen: een unieke belevenis

Trailrunnen

Trailrunning, je hebt er vast wel eens van gehoord. Trailrunning, ook wel trailrunnen of ‘trailen’ is namelijk aan een flinke opmars bezig. Niet alleen in Nederland, maar ook zeker in Oostenrijk, in de bergen, wordt er volop ‘getraild’. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat je bij trailrunning even helemaal loskomt van de dagelijkse sleur. Weg van alle drukte en hectiek, midden in de natuur.

Wat is trailrunning?
Bij trailrunnen verruil je de geasfalteerde en mooi geplaveide paden voor ‘trails’. Trails zijn natuurlijke, off-road paden, door bijvoorbeeld bos, duinen of bergen waarbij je geniet en gebruik maakt van alle ingrediënten die de natuur voor je in petto heeft. Denk aan het rennen over smalle bospaadjes, het passeren van watervallen, het doorkruisen van beekjes, het bedwingen van rotsen en stenen en het overbruggen van hoogtemeters… Trailrunning is een belevenis op zich. En het mooie van trailrunning is dat het gaat om de beleving, de ervaring. Tijd speelt in veel mindere mate een rol. Dat maakt dat trailrunnen een uitdagende, inspannende, maar ook heel plezierige en gezellige bezigheid is. Begint het al te kriebelen?

Is trailrunning iets voor mij?
Een vast kader om te bepalen of trailrunning iets voor jou is bestaat helaas niet. Maar als je ‘warmloopt’ voor de volgende zaken dan ben jij zeker een trailrunner in spé!
* Je bent dol op hardlopen
* Je draait je hand niet om voor een 10-kilometerloop
* Je hebt enige hardloopervaring
* Je staat open voor nieuwe uitdagingen
* Je bent niet bang voor vieze handen en/of kleding
* Je bent sociaal en houdt van gezelligheid
* Je hebt een klik met de bergen (zeker als je naar Oostenrijk komt)

Trailrunnen

Trailrunning in Oostenrijk
In Nederland heb je fantastische trails, onder andere op de eilanden, de Veluwe en in Limburg. Maar hoe gaaf is het om het trailrunnen ook een keer in de bergen te beleven? Oostenrijk is het land bij uitstek om dit een keer te ervaren. Je hebt in Oostenrijk namelijk échte bergen. De trails zijn dan meestal ook wat zwaarder, maar ondertussen geniet je wel van prachtige natuurwonderen, zoals woeste watervallen, uitgestrekte almen en adembenemende vergezichten. Ondertussen bevind je je voortdurend in een majestueus bergdecor. Een onvergetelijke ervaring. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de rinkelende koeienbellen en de geur van vers gebakken apfelstrudel die van ver je neus binnendringt.. 

Een weekend lang trailrunnen in de Oostenrijkse bergen
Wil jij ook eens kennismaken met trailrunnning in de bergen? Een keer ervaren hoe het is om in de Oostenrijkse Alpen te rennen, over onverharde paden in een prachtig landschap? En houd je van een goede mix van sportiviteit en gezelligheid? Dan is het TopTijd Trailweekend misschien wel iets voor jou. Een geheel verzorgd trailweekend in de Oostenrijkse bergen van 12 t/m 16 juli 2018.

Trailweekend Rauris

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...