Transavia piloten laten krokusvakantiegangers in de “vries”kou staan

transavia

Transavia piloten laten krokusvakantiegangers in de “vries”kou staan, het was ook al aangekondigd maar nu is het dan echt gebeurd. De piloten die zouden vertrekken van de vliegvelden van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven Airport die staken. Dik 7000 mensen die op vakantie hadden willen gaan worden geconfronteerd met een staking bij Transavia. Tot vanmiddag 12 uur zou de staking duren. Het zou om 30 vluchten gaan. Niet alleen vetrekkende passagiers zijn getroffen ook passagiers die terug willen naar Nederland. Ook als de staking voorbij zou zijn heeft Transavia nog te maken met urenlange vertraging.

Er is een langlopend CAO-conflict tussen de piloten en Transavia. De eis is minder werkdruk, meer loon, betere roosters en meer vrije tijd. Transavia heeft nog gepoogd een onafhankelijke bemiddelaar aan te stellen maar daar gaat de vliegersvakbond niet mee akkoord.

Of er snel een nieuwe cao gaat komen en/of dat de eisen van de vliegers worden ingewilligd dat vrezen wij van niet.

Wij wensen iedereen die met deze staking te maken hebben als passagier veel sterkte en geduld. Eea heeft ons wel even aan het denken gezet. Komend seizoen was in de planning vaker te gaan vliegen maar als dit zomaar kan opborrelen…

M&M Taxi Winter

Amphora banner-01-300dpi

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×