Trend: hooggelegen skigebieden populair voor kerstperiode

Sölden

Trend: hooggelegen skigebieden populair voor kerstperiode

De week van kerstmis wordt gezien als dé aftrap van het winterseizoen. Maar, aan de start van het seizoen zijn de sneeuwcondities  niet altijd even betrouwbaar. Dat zorgt ervoor dat steeds meer wintersporters het hogerop zoeken. Skigebieden als Sölden, Zell am See-Kaprun en de Silvretta Arena zijn door hun hoge ligging en de aanwezigheid van gletsjers een populaire keuze voor de kerstperiode.

De kerstweek. Het is de eerste grote vertrekweek voor veel reisorganisaties. Ondernemers in de wintersportgebieden ontvangen de eerste, grote groep wintersporters met open armen. Maar, de week van kerst is ook een onzekere week als het aankomt op sneeuwcondities.

Onzekerheid

Wintersporters die in de kerstperiode gaan, houden angstvallig de sneeuw-apps in de gaten. Komt er nog een sneeuwfront aan? Blijft dat wat er al gevallen is nog even liggen? Die onzekerheid willen steeds meer wintersporters voorkomen door te kiezen voor een hoger gelegen skigebied. Die trend zien ze ook bij wintersportspecialist Chalet.nl.

Hoge skigebieden in opmars

“Kijkend naar de boekingen voor de kerstperiode, dan zien we de laatste jaren een trend ontstaan waarbij hoger gelegen bestemmingen in opmars zijn”, aldus wintersportspecialist Chalet.nl. Dorpen als Sölden, Kaprun en Ischgl zijn in trek, maar ook de dorpen in het Zillertal – met de Hintertux om de hoek – blijven ongekend populair.

Kerstmis valt gunstig

Kerstmis is een fantastische week om te gaan skiën. Het is niet de drukste week op de pistes (de tweede week van de kerstvakantie is veel drukker) én dit jaar valt Kerstmis heel gunstig op woensdag en donderdag. Mensen die doordeweeks werken, hebben met 3 verlofdagen een hele week vakantie.

Ook op wintersport in de kerstvakantie? Bekijk het aanbod van chalets en appartement op Chalet.nl.

Kaprun Kitzsteinhorn Topfoto

Kaprun Kitzsteinhorn

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Dit vind je ook FANtastisch...

×