Trends skiseizoen 2018-2019

In deze blog hebben we het over de trends voor het skiseizoen 2018-2019. Elk jaar komen de producenten van ski’s, skischoenen, skikleding en gadgets met nieuwe dingen. Maar welke trends beheersen nu echt de skimarkt deze winter? Onder andere op de ISPO Munich, bij de grote sportwinkels en online, vond ik wat voor deze winter echt tot de trends behoort.

Kleur bekennen

Vergeet grijs, zwart en donkerblauw, deze winter bekennen we kleur. Een felle kleur welke de hoofdtoon in jouw ski-outfit is, dat is de trend voor 2018-2019. En dan praat ik niet alleen over pubers, felle kleuren zijn voor iedereen. Van jong tot oud, een kleur als oranje, fel groen, zonnegeel of zuurstok roze doet het goed op de piste.

En kleur bekennen we niet alleen door een jas in een felle kleur te dragen. Ook de ski’s, schoenen, handschoenen, onderlagen en zelf ons ondergoed en sokken mogen mee doen. Probeer natuurlijk wel goed te combineren, want we willen er niet als een kerstboom uit zien. Kies 1 mooie felle kleur, of 2 felle kleuren die bij elkaar passen en vul het aan met basiskleuren. Dan zit je deze winter helemaal goed.

Felle kleuren is een echte trend!

Freeride en touren

De afgelopen winters steeg de populariteit van freeriden en touren enorm. En deze trends zetten zich ononderbroken door. Meer en meer mensen zoeken meer uitdaging dan het louter omlaag skiën van een geprepareerde piste. De bergen in met een gids, op zoek naar maagdelijke poeder maakt het freeride skiën aantrekkelijk voor de durvals. Juist meer fysiek uitdagend bezig zijn, draagt bij aan de populariteit van het ski touren, wat een pittige en zware kracht- en cardiotraining combineert met het genot van een afdaling.

Ook deze winter komen de fabrikanten met een nieuw assortiment aan freeride gear en tour uitrusting om deze trends te ondersteunen. Veel van de producenten proberen het concept van ´de perfecte ski´ te benaderen, door de ideale combinatie van gewicht, controle en comfort te vinden. Een nieuwigheid bij de freeride en touren ski’s is, dat verschillende fabrikanten deze winter werken met zo genaamde verticale delen van titanium in de skies, waar we voorheen eigenlijk alleen sandwich- of paneelopbouw hadden (beiden horizontaal). Dit zou moeten bijdragen aan meer stabiliteit bij een lichtere ski.

Lichtgewicht

De trends van lichtgewicht en sterk zijn niet alleen voor de off-piste markt, maar ook in het on-piste segment zetten deze speerpunten zich door. Verschillende merken werkten al met carbon in hun skischoenen, maar het lijkt erop dat in 2018-2019 deze trend zich echt door gaat zetten. Het gebruik van carbon in skischoenen zorgt ervoor dat de fabrikanten een skischoen kunnen maken welke meer stijfheid geeft zonder in gewicht toe te nemen.

Daarnaast vinden we ook steeds meer materialen zoals composieten en houtkernen, welke veel gebruikt worden bij het touren skiën, terug bij ski’s voor het normale, on-piste skiën. De combi van een houten kern met composiet zorgt voor een enorm sterke, maar lichtgewicht ski, waardoor er directer kracht kan worden overgedragen. Trends als deze maken het skiën veel plezieriger, aangezien er efficiënter met kracht en energie kan worden om gegaan.

Freeriding trend zet door in 2018-2019!

Dames

Een ander segment wat de afgelopen jaren enorm gegroeid is en nog niet te stoppen lijkt, is het segment voor dames. En dan niet alleen dames kleding, maar ook speciale ski’s en schoenen voor dames. En laten we eerlijk zijn: wij vrouwen zijn toch wat anders gebouwd dan mannen. Met het lagere gewicht en de geringere lengte van dames, hebben ze baat bij producten welke speciaal voor hen ontwikkeld zijn.

Waar in het begin de ski’s voor dames met name alleen optisch anders uit zagen, zijn de skies van de afgelopen en deze winter echt speciaal ontworpen voor het andere geslacht. Een dames ski is over het algemeen wat korter, reageert beter op sturen met minder druk en een lager lichaamsgewicht, en beschikt vaak over features zoals een ´rocker´ om het draaien van bochten te vergemakkelijken. Lichtgewicht, efficiënt en mooi om te zien, dat zijn de speerpunten van een goede dames ski.

Heb jij nog een andere trend die echt niet in dit rijtje mag ontbreken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×