Tropisch aprilweekend met zwembadweer!

Zwembadweer in april? Dat komt zelden voor!

Tropisch aprilweekend met zwembadweer!

De temperatuur gaat flink de lift in, tijdens het weekend wordt het tropisch warm (30 graden) in Oostenrijk. Dat is eigenlijk bizar en uniek te noemen, want nog nooit steeg het kwik zo vroeg in het jaar naar deze hoge waarden.

Vanmorgen begint de dag nog met veel wolkenresten, uit de bewolking valt in het noorden of oosten soms nog een spatje regen. Maar al snel breekt steeds vaker het wolkendek en komt de zon er geregeld bij. De middag verloopt dan vooral in de westelijke en zuidelijke deelstaten zonovergoten. De temperatuur stijgt met een naar zuiden draaiende wind naar 20 tot 24 graden. Op 1500 meter is het ongeveer 10 tot 13 graden boven nul.

Morgen bereikt een bel met extreem warme lucht Oostenrijk, de temperatuur gaat gigantisch de lift in. We komen tijdens de middag uit op waarden tussen 25 en 28 graden in vrijwel alle dalen. Eigenlijk overal onder 1000 meter wordt het minimaal 25 graden of meer. Op 1500 meter stijgt het kwik naar 18 tot 20 graden. Kortom op alle hoogtes is het vergelijkbaar warm als op een mooie augustusdag. Hoewel buitenbaden nog gesloten zijn, had het prima zwembadweer kunnen zijn.


Zondag doen we er een schepje bovenop, met veel zon kan het regionaal in de lagere dalen zelfs tropisch worden met 30 graden. Ongekend voor begin april. Zoals we gisteren al hadden vermeld, dit zijn absoluut nieuwe temperatuurrecords.

Ook maandag is het zomers, met geregeld veel zon stijgt de temperatuur naar 24 tot 29 graden. Dat is wel een klein fractie minder warm, maar nog altijd ongebruikelijk voor begin april. Dinsdag volgt echter een ‘afkoeling’ met buien. Maar ook de dagen daarna is het absoluut niet koud.

Jeroen Elferink

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×