Tropisch komende week in Oostenrijk!

Weer Oostenrijk 13 juni 2021

Tropisch komende week in Oostenrijk!

Kijk eens naar het plaatje hierboven. Wat een FANtastische vooruitzichten deze week en tropische temperaturen.

Zondag bouwt een hogedrukgebied zich op naar Oostenrijk en daar is zeker vandaag al wat van te merken. Het wordt namelijk steeds zonniger. Dikke bewolking en zelfs regen kan het nog geven in Vorarlberg tot in Obersteiermark maar ook hier wordt het in de  middag overal zonnig. De wind komt uit noordwest tot noord en hoog in de bergen kan het hard gaan waaien. Maximum temperaturen liggen tussen de 18 en 25 graden, in het zuiden en westen zijn temperaturen mogelijk van 27 á 28 graden. Op 2000 meter hoogte is het tussen de 4 graden op de Schneeberg en 12 graden in de Lienzer Dolomieten.

Maandag is het hogedrukweer en dat betekent erg veel zon en dat in geheel Oostenrijk.

In de ochtend kan het nog fris zijn en ook is er kans op mist. Gedurende de dag komen er hooguit enkele kleine stapelwolken voor de zon. De lucht warmt op naar 21 tot 27 graden. In het westen van het land kan de 30 graden worden aangetikt. Op een hoogte van 2000 meter wordt jhet van oost naar west 6 tot 16 graden. Op de bergen en in het oosten staat nog een stevige noordenwind.

Er volgen Tropische dagen

Op dinsdag, woensdag en donderdag komen de temperaturen uit boven de 30 graden. Op donderdag kan het zelf op enkele plekken 35 graden worden. In de bergen kan vanaf woensdag een bui ontstaan en onweer is zeker niet uit te sluiten.

Hoe warm het echt gaat worden? Morgen volgt weer een nieuw weerbericht.

Going Badesee Tanja Schneider-Berndsen

Going Badesee @Tanja Schneider-Berndsen

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...