Vandaag tropisch met onweer, morgen kil met sneeuw


Vandaag is de meteorologische herfst begonnen, maar van herfst is vandaag nog geen sprake. Oostenrijk ligt nog in de tropische lucht met hoge temperaturen. Maar morgen is dit wel anders, dan is het herfst in de dalen. Maar op de bergen doet het dan winters aan met sneeuw.

Vandaag beginnen we de ochtend nog goed. Overal schijnt de zon flink en loopt het kwik snel op. Op veel plaatsen nog perfect voor een bezoek aan het zwembad of badesee. Maar aan het eind van de ochtend wordt de lucht in Vorarlberg en Tirol onstabieler. Stapelwolken groeien sneller door en lokaal kan hier al een bui uit vallen. Vanmiddag ontstaan over de west en noord helft van Oostenrijk meer regen- en onweersbuien. Lokaal kunnen dit heftige exemplaren worden met hagel en windstoten. Het langst droog en zonnig blijft het in zuid en oost Oostenrijk.

Vanavond vallen er zware buien, gevolgd door langdurige neerslag aan de noordkant. De hele nacht regent het aan de noordkant flink door, er kan wel 30 tot 60 mm regen vallen. Komende nacht gaat de sneeuwgrens ook nog eens zakken richting de 2500 meter.

Morgen zakt de sneeuwgrens uiteindelijk door naar 2200 tot 2000 meter. Hierboven is het compleet winters. De temperatuurdaling is prachtig zichtbaar op het diagram hierboven van de Zugspitze op 2900 meter. Hier kan wel 15 tot 20 centimeter sneeuw vallen.

Dinsdag keert de rust in de atmosfeer terug. Met veel zon in het westen is het een prima dag. Maar het is en blijft even gevoelig frisser in Oostenrijk. Ook woensdag blijft het aan de koele kant voor september.

Donderdag volgt een nieuwe storing met opnieuw sneeuw in de bergen. Mogelijk dat sneeuwgrens dan een stuk lager uitpakt.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht