Tropisch warm maar ook regen- en onweersbuien

Stubaier gletsjer

Stubaier gletsjer 01-08-2022 © Bianca Coenraadts Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook.

Tropisch warm maar ook regen- en onweersbuien. De komende dagen zet de zomer door maar kans op neerslag is nog steeds aanwezig.

Vandaag zal de zon de overhand hebben en wordt het weer warm waarbij de maximum de 30 graden weer gaat aantikken. Toch blijft het niet onbewolkt waaruit met name in de middag in Oost-Tirol, Karinthië, Stiermarken en in het zuiden en midden van Burgenland flink kan gaan regenen en hagelen! De neerslag zal door een zwakke wind langzaam wegtrekken, De middagtemperaturen liggen vandaag tussen de 24 en 30 graden.

Morgen ligt Oostenrijk onder een hoge drukgebied dit brengt stabielere weer met veel zon met zich mee. Hierdoor is de kans op een bui aanzienlijk afgenomen. Met een zwakke wind uit het noordoost tot zuidoost wordt het weer heet met maximum tussen de 27 en 34 graden.

Donderdag zal de zon weer volop schijnen en wordt het weer heet waarbij de temperaturen oplopen tussen 27 en mogelijk 35 graden. Enkele wolken kan de zon bedekken waaruit vooral langs de Alpenhoofdkam een onweersbui uit kan vallen.

Weekend

Het weekend verloopt tropisch waarbij maximum richting de 40 graden kan gaan lopen. Ondanks dat de zon zich veelvuldig laat zien zal het niet overal droog zijn, iedere dag is er een kans op een regen- of onweersbui. Maximum ligt tussen de 27 en 36 graden waarbij het op de zaterdag zelfs 37 graden kan gaan worden in het oosten.

Of het echt Tropisch warm gaat worden, we gaan het zien, Morgen meer in ons weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht