Vandaag en morgen tropisch zwembadweer

Zwembadweer, we kunnen in een groot deel van Oostenrijk de komende 2 á 3 dagen genieten van prachtig (tropisch) zomerweer. Op veel plaatsen onder de 800 meter komt het kwik weer boven de 30 uit. We danken dit mooie weertype aan een uitloper van een hogedrukgebied. Maar het blijft niet overal zonnig en mooi want zware buien liggen morgennamiddag en vooral dinsdagmiddag op de loer. Vanaf woensdag krijgen we te maken met een koelere en vochtige stroming vanaf de oceaan.

Vandaag is het in een groot deel van Oostenrijk flink zonnig. In de ochtend is nog een laatste lichte bui in Oberösterreich mogelijk. Vanmiddag verplaatst deze kans zich richting het zuiden. Toch zal het echt om een pechbuitje gaan want de meeste plaatsen houden het droog. Richting het westen is het de hele dag flink zonnig en met 26 tot 28 graden perfect zwembadweer.

Morgen wordt het warmer en in de dalen her en der ook weer tropisch warm. In de ochtend trekken enkele sluierwolken van west naar oost over. Deze zijn afkomstig van een warmtefront boven Duitsland. In de middag ontstaan stapelwolken. Tegen de avond is een lokale onweersbui aan de grens met Duitsland mogelijk. Met 27 tot 31 graden is het perfect zwembadweer.

Dinsdag start de dag flink zonnig en warm. Er staat een matige föhn waardoor het op veel plaatsen opnieuw tropisch warm wordt. Echter in de middag komt een koufront dichterbij. Hierdoor kunnen er flinke onweersbuien verspreid over Oostenrijk ontstaan. Volgens de laatste inzichten kunnen de buien in Tirol tijdens de namiddag zeer heftig uitpakken met veel neerslag, hagel en zware windstoten. Voor de buien uit is het nog lange tijd zonnig en prachtig zomerweer. Met op veel plaatsen 30 graden perfect zwembadweer.

Woensdag zijn er op een overtrekkend koufront in het hele land zware buien mogelijk.

Ook donderdag en vrijdag buien in Oostenrijk. Mogelijk volgt tijdens het weekend dan een nieuwe (flinke) warmte uitbraak. Maar stabiel of standvastig zomerweer is niet inzicht.

Jeroen Elferink

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht