Tropische hitte en veel zon

Zwembadweer!

Tropische hitte en veel zon

De zomer is volledig van de grond, het is tot aan vrijdag heet! We hebben te maken met flink wat zon en tropische hitte!

Vandaag schijnt van vroeg tot laat de zon uitbundig in Oostenrijk, waarbij het overal snel warm wordt. Voor het middaguur is het zomers warm (25 graden of meer), en gedurende de dag stijgt het kwik naar tropische waarden. Uiteindelijk komen we tussen 30 en 33 graden uit. Daarbij ontstaan later vanmiddag wel enkele stapelwolken, maar het blijft overal droog.

Vanavond is het nog lang aangenaam, en ook de nacht verloopt zwoel. Al koelt het natuurlijk in de meeste zijdalen door de vorming van een inversie makkelijk af.

Morgen volgt een hetere kopie van vandaag, want we doen er nog een graadje bovenop. Op de heetste plekken is 34 graden mogelijk. Ook ontstaan vandaag weer stapelwolken en slechts lokaal is een onweersbui mogelijk. Deze zeer lokale onweersbui pakt gelijk heftig uit met veel ontladingen en hagel.


Ook donderdag weinig verandering, opnieuw veel zon en tropische temperaturen. Het wordt de heetste dag met lokaal 35 graden. Kortom zwembadweer! Maar de lucht is niet meer strakblauw, zo komen sluierwolken voor. Ook zit er Saharastof in de lucht. Tegen de avond is in Vorarlberg een zeer zware onweersbui mogelijk.

Vrijdag volgt een tijdelijke omslag, de wind draait van zuid naar noordwest. Vanuit Duitsland volgen dynamische onweersbuien. Ook zaterdag zijn buien mogelijk, de temperatuur doet met 24 tot 28 graden een stapje terug. Maar het zomerweer lijkt ook in de nieuwe week snel terug te keren.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×