Tropische hitte onderweg naar Oostenrijk

Drukke dagen voor het zwembad!

Tropische hitte onderweg naar Oostenrijk

Na een regenachtige en soms tegenvallende zondag in het westen van Oostenrijk, volgt vandaag beter en warmer weer. De komende dagen wordt het nog warmer; tropische hitte is opnieuw onderweg naar Oostenrijk!

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af, met de meeste zon in het noorden. In Karinthië komt er meer bewolking voor en hier is al een bui mogelijk. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken die verspreid over het land kunnen uitgroeien tot een enkele regen- of onweersbui. Toch blijft het op de meeste plaatsen droog. Met weinig wind wordt het aangenaam warm, met temperaturen van 24 tot 28 graden.

Morgen zorgt een hogedrukgebied voor stabiel, zonnig en heet zomerweer. Vrijwel de hele dag schijnt de zon onafgebroken, slechts enkele stapelwolkjes of wat wolkensluiers kunnen de zon af en toe hinderen. Er worden tropische temperaturen van 30 tot 34 graden verwacht. Kortom, perfect zomerweer voor het zwembad of een barbecue
.

Ook woensdag loopt het kwik snel naar tropische waarden op, regionaal kan het zelfs 35 graden worden. Maar vanaf de tweede middaghelft volgen in Vorarlberg, Tirol en later ook Salzburgerland enkele regen- en onweersbuien. Dit kunnen dynamische buien zijn met hagel of windstoten.

Donderdag lijkt sterk op woensdag, opnieuw wordt het tropisch warm. Echter, de lucht is vochtiger en het voelt benauwd aan. Bovendien zullen de onweersbuien nog wat eerder ontstaan. Vrijdag verdwijnt de tropische hitte en volgt een koele en vrij natte dag. Maar tijdens het weekend verbetert het weer alweer.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Zomer Weissee GletscherweltBanner Uttendorf banner Zomer

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×