Tropische hitte opkomst

Brixen im Thale Zwembad 24 juni 2019

Tropische hitte opkomst

Vandaag start de dag in het westen met veel ruimte voor de zon, in het oosten overheerst al de bewolking en kan er al een bui vallen. Vooral in de vroege ochtend kunnen dit felle buien zijn vanuit de nacht. Uiteindelijk storten halverwege de ochtend de meeste buien weer in, om vervolgens rond het middaguur opnieuw te activeren (nog steeds komen de modellen met outflow boundary buien). Gedurende de middag verplaatst de buiigheid naar het noordoosten. Elders is het op een enkele onweersbui na overwegend droog met veel ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 23 tot 28 graden.


Morgen trekt een actief koufront Oost Europa in en ook Oostenrijk gaat hier iets van merken. De noordwestenwind trekt in het laagland aan en kan soms hard tot krachtig worden, hier neemt de bewolking gedurende de dag ook toe. Uiteindelijk is er uit de bewolking regen of wat buien mogelijk. Maar in het westen en aan de zuidkant blijft het droog morgen. Met geregeld de zon wordt het hier nog 23 tot 27 graden. Tijdens de regen, direct achter het koufront, tegen de grens met Tsjechië is het slechts 18 of 19 graden.

Zondag volgt een snel herstel, een sterk hogedrukgebied met de kern nabij Nederland neemt het over. Er is in heel Oostenrijk na het wegtrekken van wat regen in de vroege morgen veel ruimte voor de zon. Tijdens de middag is de kans op een bui maar klein. Daarbij loopt de temperatuur op naar 24 tot 28 graden, op een enkele plek kan het nog wat warmer worden.


Maandag en de dagen daarna blijft het mooi en zonnig zomerweer. Er komt zelfs tropische hitte richting Oostenrijk, dat wordt dus volop genieten. Op de meeste dagen is het 29 tot 33 graden! Heet dus. Vanaf woensdagavond neemt de kans op onweer weer toe.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...