Tropische hitte: temperaturen van ruim 35 graden!

Schaduw is geen overbodige luxe!

Tropische hitte: temperaturen van ruim 35 graden!

Een aantal tropische dagen staan op het programma, de temperatuur stijgt deze dagen naar waarden boven 30 graden. In sommige gebieden kan het zelfs ruim 35 graden worden!

Vandaag schijnt de zon van vroeg tot laat uitbundig in Oostenrijk. Enkel een paar onschuldige stapelwolken zorgen soms voor een minder blauwe lucht. Daarbij loopt het kwik met een aantrekkend zuidenwindje aan naar 30 tot 34 graden. Tropische hitte en ideaal weer voor het zwembad. Het blijft overal droog en ook de avond verloopt lang aangenaam. Alleen de regio van het Kleinwalsertal maakt kans op een warmte-onweersbui.


Morgen doen we er thermisch gezien een schepje bovenop, het kwik loopt nog sneller op en uiteindelijk worden maxima van 32 tot 36 graden verwacht. Ten oosten van Wenen kan het zelfs opwarmen richting 39 graden. In de loop van de middag steekt in Vorarlberg en Tirol een verkoelend westenwindje op, hier groeien inmiddels ook grote stapelwolken. Hier kunnen enkele felle regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Richting de avond komen ook elders buien voor, die zeker in Karinthië en Stiermarken tot lokaal noodweer kunnen zorgen.

Donderdag ligt Oostenrijk op de grens tussen hitte en minder warme lucht, nog altijd worden tropische waarden verwacht. Maar de lucht is vochtig en onstabiel, hierdoor zullen in de loop van de dag enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Voor regionalisering van de buien is het helaas nog te vroeg, het hele land maakt een even grote kans. Het wordt 29 tot 33 graden en benauwd.

Ook de rest van de periode blijft Oostenrijk onder invloed van warme subtropische lucht. Hierdoor zijn dagelijks onweersbuien maar ook zonnige hete momenten mogelijk.

Jeroen Elferink

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Zomer Weissee GletscherweltBanner Uttendorf banner Zomer

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×