Tropische opstoot morgen

Morgen is het zwembad geen straf!

Tropische opstoot morgen

Het is warm en vochtig weer deze dagen in Oostenrijk, met dagelijks hoge temperaturen maar ook buien. Maar morgen volgt een drogere dag, echter volgt zeer hete lucht. Een echte tropische opstoot!

Vanmorgen is het op veruit de meeste plaatsen droog en vrij zonnig, daarbij loopt het kwik snel op. Rond het middaguur is het al 26 tot 29 graden, uiteindelijk bereiken we tropische waarden van 30 graden of een fractie meer. Maar de lucht is vochtig en onstabiel, uiteindelijk ontstaan zeker in de westhelft enkele regen- en of onweersbuien. Daarbij zijn weer grote verschillen per dal.

Vanavond lossen de enkele buien of en de nacht verloopt helder. In de lagere dalen en stedelijk gebied volgt een plaknacht, in de hogere dalen koelt het nog wel aardig af.


Morgen volgt een tropische opstoot met erg hoge temperaturen. Van vroeg tot laat schijnt de zon uitbundig en de zuidenwind voert hete lucht aan. Het wordt maximaal 32 tot 36 graden, de hoogste waarden vinden we in de lagere dalen grenzend aan Duitsland. Het blijft droog en naast zon trekken soms ook sluierwolken over.

Morgenavond blijft het lang warm, tijdens de nacht draait de wind van zuid naar west. Koelere lucht stroomt binnen, waarschijnlijk zonder buien. Tegelijkertijd zijn in Duitsland wel zware onweersbuien mogelijk.

Zondag ontstaan in de loop van de ochtend snel buien in de westelijke deelstaten, bij een westenwind wordt het ook niet meer super warm. In het oosten schijnt nog lang de zon en zijn opnieuw tropische waarden mogelijk, waarna onweersbuien volgen.

De nieuwe week verloopt duidelijk koeler en sterk wisselvallig. Zo steekt een westenwind op die geregeld storingen en buiengebieden aanvoeren. Pas later in de week neemt de kans op nieuw zomerweer weer toe.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×