Tropische temperaturen in september

Tropische temperaturen in september, het komt niet vaak voor

Tropische temperaturen in september
De zomer die al record warm en zonnig verliep is maar niet weg te slaan uit Oostenrijk. Ook de komende dagen worden tropische temperaturen verwacht met geregeld veel zon. Daarmee start de meteorologische herfst flink warm en zomers.

Vanmorgen overheerst nog de bewolking in de noordelijke deelstaten. Uit de bewolking valt zo nu en dan ook een regenbui, vooral in het Salzburgerland. Maar deze bewolking met buien trekt snel weg richting Tsjechië en de middag verloopt overal droog. Daarbij is veel ruimte voor de zon en stijgt de temperatuur hard. Met een zuidwestelijke stroming wordt het ongeveer 26 tot maximaal 30 graden. De zuidwestelijke wind is veelal zwak tot matig en zorgt voor een aangename verkoeling.

Vanavond blijft het nog lang warm, maar de zon gaat wel steeds vroeger onder. Hierdoor zal een vestje in de meeste dalen vanavond wel nodig zijn. Ook de nacht verloopt droog en helder, regionaal ontstaat mist en het kan in windstille dalen afkoelen naar 15 tot 10 graden. Kortom een behoorlijke amplitude tussen de middag en nacht.

Met een storing ten westen van Oostenrijk wordt er de komende dagen warme lucht aangevoerd richting Oostenrijk

Morgen volgt een prachtige hoogzomerdag in september. Overal schijnt de zon uitbundig van opkomst tot ondergang. De enige spelbreker zijn eventuele mistbanken in de ochtend. Ook ontstaan er vriendelijke stapelwolken op de bergtoppen. Maar dit mag de pret niet drukken met maximaal 25 tot opnieuw 30 graden. De tropische temperaturen worden opnieuw vooral in het westen gehaald.

Op dinsdag verandert er vrijwel niets aan het weerbeeld. Enige nuance verschil zit in de bewolking overdag, deze kan wat dikker zijn in het westen. Het blijft droog en warm.

Woensdag is het flink te warm voor de tijd van het jaar!

Woensdag trekken restanten van een storing over Oostenrijk. Hoewel de ochtend nog zonnig start ontstaan er in de vochtigere lucht gemakkelijk stapelwolken. Enkele stapelwolken weten uit te groeien tot regen- of onweersbuien. Waar de zwaarste buien zullen vallen is nog lastig te voorspellen.

Maar vanaf donderdag is het gedaan met het mooie zomerweer in september. Tropische temperaturen worden nergens meet verwacht als een actief koufront schoon schip in de atmosfeer maakt. Vrijwel de hele dag vallen er verspreid stevige regen- en onweersbuien. Met moeite wordt het nog 20 tot 26 graden. Maar na donderdag is het gevoelig frisser geworden. Ook blijft de kans op regen bestaan.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

In2sportbrands Winter banner Groot

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...