Tropische temperaturen, soms een onweersbui

Gisterenmiddag trok een flinke onweersbui over Brixen im Thale, verder was het een prachtige zomerdag

Het is eindelijk weer mooi zomerweer in Oostenrijk met aangename temperaturen en zonneschijn. Maar de Oostenrijkse zomer zou niet compleet zijn als er soms ook een onweersbui valt. Dit typische beeld houden we de komende tijd vast. Gisteren was hier een mooi voorbeeld van.

Maar vandaag ontstaan er geen buien. Overal blijft het droog, of het moet een kort ondiep buitje zijn in het Salzburgerland. Verder schijnt de zon vooral in het westen flink. Richting het oosten ontstaan stapelwolken welke zullen uitsmeren. Daardoor heeft de zon het hier soms moeilijk. Verder is het op en top zomerweer met temperaturen die uitnodigen om naar het zwembad te gaan. Het wordt 24 tot 28 graden. De avond verloopt nog lang aangenaam.

Morgenochtend zien we een band met sluierbewolking over Oostenrijk liggen. Deze band trekt snel het land uit waarnaar het flink zonnig wordt. De middag verloopt lange tijd flink zonnig met hoogstens een paar stapelwolkjes. Het wordt warm, lokaal al tropisch met 25 tot 30 graden. Perfect zwembadweer. Echter in de namiddag ontstaan in de bergen enkele onweersbuien. Aan het eind van de middag en de begin van de avond kunnen deze buien ook de dalen intrekken.

Zowel donderdag als vrijdag zijn er op meerder plaatsen onweersbuien mogelijk. Tussendoor is het zonnig en aangenaam warm met 23 tot 27 graden. Tijdens buien is er kans op onweer en hagel. De kleinste kans op buien is aan de grens met Duitsland. De zwaarste buien vallen in het zuiden en oosten.

Het weekend verloopt zonnig en heet, op veel plaatsen is het 29 tot 32 graden. Perfect zwembadweer. De kans op onweer of buien daalt.

Na het weekend zien we kaarten die laten denken aan de absurde hitte uitbraak eind juli. Mogelijk dat we een soortgelijke herhaling krijgen met temperaturen tussen de 30 en 37 graden. Hoger durf ik nog niet in te zetten, maar het is goed mogelijk.

Jeroen Elferink

Weather Underground PWS IBRIXE2
Weerstation FANtastisch Oostenrijk LIVE
Klik hier voor de mobiel versie

Summit Travel Grote Banner

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht