Tropische temperaturen opkomst!


Tropische temperaturen opkomst!

Misschien is het zwembad de komende dagen wel de place to be in Oostenrijk. Want na vandaag stijgt de temperatuur flink, woensdag zien we zelfs tropische temperaturen in grote delen van het land. Dit in combinatie met zon maakt het perfect zwembadweer.


Vandaag zien we een hogedrukgebied zich nestelen net ten noorden van Europa. Hierdoor begint de atmosfeer in vergelijking met de voorgaande dagen voorzichtig al wat stabieler te worden. Maar helaas nog niet stabiel genoeg. Want na een zonnige ochtend zien we opnieuw stapelwolken ontstaan in bijna heel Oostenrijk. Opnieuw kunnen enkele stapelwolken vanmiddag uitgroeien tot enkele pittige buien. Maar de buien zijn minder neerslagrijk en de droge perioden hebben de overhand. De temperatuur stijgt daarbij naar aangename waarden tussen de 19 en 23 graden. Daarbij staat weinig wind waardoor het een beetje broeierig aanvoelt.

Vanavond en komende nacht lossen de meeste buien op en klaart het breed op. Het koelt af naar waarden tussen de 7 en 15 graden.

Morgen stroomt op hoogte warmere lucht binnen, getuige de roodoranje kleuren

Morgen stroomt warmere en drogere lucht Oostenrijk binnen. Hierdoor blijft het ondanks de vorming van enkele stapelwolken vrijwel overal droog. Daarbij stijgt de temperatuur naar 22 tot 27 graden, de 27 graden in Karinthië en Tirol. Morgenavond en in de nacht naar woensdag blijft het in de grote steden nog lange tijd boven de 20 graden. Maar een tropennacht wordt nergens verwacht.

Woensdag zien we dan voor het eerst dit jaar tropische temperaturen in Oostenrijk. Met veel zon stijgt het kwik overal tot ruim boven de 25 graden. De 30 graden zien we vooral in de bredere lagere dalen en stedelijke gebieden. Het zwembad is dan zeker geen overbodige luxe.


Vanaf donderdag neemt de onzekerheid toe, waarschijnlijk volgen er een paar buien. Maar het blijft wel erg zacht voor mei, de temperatuur ligt vaak tussen de 23 en 29 graden.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Cityhouse Flipside Groot Banner

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...