Tropische zondag met veel zon

Gistermiddag was het perfect zomerweer in Oostenrijk

Tropische zondag met veel zon

Al de hele week is het perfect zomerweer in Oostenrijk, niet te warm en veel zon. Enkel de vrijdag viel soms wat tegen met enkele buien. Maar vandaag wordt het echt hoogzomers met hitte en veel zon. Een echte tropische zondag.

Vanmorgen start de dag op veel plaatsen zonnig. Enkel op de bekende plekken kan er ochtend mist of wat nevel hangen, maar dit lost snel op. Gedurende de dag is er dan veel ruimte voor de zon en stijgt de temperatuur snel. Ook ontstaan er enkele vriendelijke stapelwolken. Uiteindelijk stijgt de temperatuur naar 28 graden in het oosten tot 33 of lokaal 34 graden in de lagere dalen van West Oostenrijk. Kortom een tropische zondag met perfect zwembadweer.

Vanavond blijft het nog lang aangenaam en helder, in de nacht trekken er wolkenvelden over. Het blijft droog.

Buienverwachting morgenmiddag

Morgen trekt een occlusie van zuidwest naar noordoost over Oostenrijk. Tijdens de vroege ochtend is het nog zonnig maar in de loop van de dag ontstaan stapelwolken. Uiteindelijk wordt de bewolking dik genoeg voor enkele stevige regen- en onweersbuien. Enkel in Karinthië en Stiermarken blijft het tot de avond droog. Voor de buien uit kan het nog 26 graden in Vorarlberg worden tot 32 in Wenen.

Dinsdag is de occlusie doorgetrokken richting Polen en is de lucht weer een stuk stabieler. Opnieuw is er net als zondag veel ruimte voor de zon. Ook stijgt de temperatuur snel naar zwembadwaarde’s tussen de 29 en 31 graden.

Woensdag volgt de warmste dag van deze week. Met veel zon en een wind uit het zuiden stijgt de temperatuur naar 30 tot 36 graden. Vermoedelijk is dit de laatste dag deze zomer dat het nog warmer dan 35 graden gaat worden. Echt zwembadweer dus!

Na woensdag is het eventjes voorbij met het mooie zomerweer. De stroming draait naar het westen tot noordwesten. Hierdoor komen storingen dichterbij, we verwachten een aantal dagen met regenbuien. Ook zakt de temperatuur flink. Kortom genieten van oa deze tropische zondag!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...