Turbo Lepel Wereldrecord

Turbo Lepel Wereldrecord

Wie al vaker in Westendorf is geweest die kent natuurlijk het zogenaamde Auner Alpenspektakel. Iedere woensdag treedt men op in de Alpenrosensaal.
Peter Aschaber is een van de grote trekkers van dit spektakel. Het Auner Alpenspektakel treedt niet alleen op in Westendorf maar ook ver daarbuiten.

Afgelopen 2 augustus 2015 was Peter op de ARD te gast om een wereldrecord poging te doen met zijn LEPELS. De lepels houd je op een bepaalde manier vast en als de lepels tegen elkaar aan komen dan telt dat als één.
En ..een wereld record werd het. Maar liefst 708 keer raakte de lepels elkaar binnen 1 minuut.

Uiteraard is daar een video van.

Het klinkt gek maar er was veel waardering van wat ?Lepel verenigingen? Ja je leest het goed in Oostenrijk zijn er zelfs verenigingen die dit doen?
Uiteraard is Peter dan ook veel uitgenodigd bij deze verenigingen. Toen is ook het idee geboren om de 1e. Lepel Wereldkampioenschappen te gaan houden in Westendorf. Deze wereldkampioenschappen gaan 4 dagen duren. Van 25 juni tot en met 28 juni 2016 gaat dit evenement plaatsvinden.
De wedstrijden vinden voornamelijk overdag plaats en in de avond zijn dan de finales. Uiteraard zijn er verschillende disciplines. Tempo, Groep, Show en Ritmisch zijn de 4 categorieën en natuurlijk zijn er ook leeftijdsklassen.

Men is al druk bezig met sponsoren, media en TV stations. Natuurlijk staat plezier voorop bij deze wedstrijden. Ook zijn er zeekr geldprijzen te winnen. Er zullen zeker bezoekers uit Bayern, Salburg en Tirol gana komen maar ook rekent men zeker op buitenlanders die ook graag mee willen doen.

Wij zouden het ?Supertoll? vinden als er ook wat Nederlanders mee zouden doen. Wie gaat in training?

Meer weten van het Alpenspektakel. Kijk dan is op de website http://www.alpenspektakel.at/news.php

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×