Turbulente donderdag in Oostenrijk met storm

Gisteren was van storm geen sprake, boven de wolken scheen de zon prachtig!

Turbulente donderdag in Oostenrijk met storm

Na een prachtige woensdag staat er vandaag een turbulente donderdag op het programma met storm in de bergen en enkele buien. Het wordt geen goede skidag, maar vooral een dag voor binnenactiviteiten. Vanaf morgen keert de zon weer terug.

Storm in de bergen vandaag!

Vanmorgen is het over het algemeen bewolkt en uit de bewolking vallen verspreid van Vorarlberg tot in het Wienerwald enkele regenbuien. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1900 meter. Ook staat er een stormachtige wind, op sommige bergtoppen zelfs storm. Zo zijn er windstoten van 75 tot 100 km/u mogelijk, hogerop zelfs richting de 120 km/u. Hierdoor kunnen enkele windgevoelige skiliften waarschijnlijk niet in bedrijf. Ook de middag verloopt bewolkt met nog altijd enkele regenbuien, vooral tegen de avond klonteren de buien meer samen en is het vaker nat dan droog. Maar de sneeuwgrens zakt dan wel geleidelijk naar 1700 meter. In de dalen wordt het maximaal 7 tot 11 graden.

Vanavond valt nog een laatste bui bij een sneeuwgrens rond 1700 meter, maar al snel wordt het droger. Ook gaat de wind liggen, verdwijnt de storm in de bergen en tegen middernacht volgen enkele opklaringen. Tijdens de nacht is het vaak helder en ontstaat er in de dalen opnieuw mist of laaghangende bewolking.

Gisteren was er op het wolkendek een brockenspook te zien, morgen wellicht weer!

Vrijdag start de dag deels zonnig deels mistig/bewolkt. Vooral in de dalen hangt opnieuw een deken van mist en lage bewolking. Hierboven schijnt de zon opnieuw uitbundig en gedurende de dag breekt de zon ook door het wolkendek in de dalen. Uiteindelijk volgt een prachtige middag met veel ruimte voor de zon. Het is daarbij mild met 6 graden op 1500 meter.

Zaterdag volgt opnieuw een prachtige dag. Slechts af en toe trekken er velden met hoge sluierbewolking over waar de zon goed doorheen schijnt. Het wordt nog wat milder met 8 of zelfs 9 graden op 1500 meter. Ook zondag is het mild, maar wel een stuk bewolkter.

Maandag trekt een koufront van west naar oost over Oostenrijk. De sneeuwgrens zakt naar 1300 tot regionaal 500 meter. Eindelijk raken we verlost van de groene bergen. Maar veel sneeuw wordt er niet verwacht, hoogstens een centimeter of 10 á 20.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×