Turner Skitest in Sölden

 

Turner Skitest in Sölden

Turner Testweekend

Turner is een Nederlandse Ski en daar zijn weer nieuwe exemplaren van. De RevoX 2RT is dit seizoen het paradepaardje maar er zijn ook vele andere modellen beschikbaar. Rick Draijer van Tuday Sports Heemstede stond aan de basis van deze nieuwe ski. Sterker nog hij heeft als Nederlander zijn nek durven uitsteken om een nieuwe ski te produceren.

Om juist ook met de kwaliteit kennis te maken heeft Rick een skiweekend (11-14 november) georganiseerd waarbij alle mensen die meegingen op ski?s van Turner konden gaan skiën. Zelf hebben we vorig jaar al een paar toppers getest en deze bevielen uitstekend. Binnenkort maar is de RevoX 2RT uittesten.

Zestien enthousiaste skiërs en een skileraar uit het Brixental waren dit weekend samen te vinden op de Rettenbach en Tiefenbach van Sölden. De reis ging voorspoedig met volop sneeuw in Zuid Duitsland, de Fernpass en een prachtig witte Zugspitze. Door de kou en hevige sneeuwval waren er al vijftien liften in gebruik en kon men tot het middelstation van de Gaislachkogl zeer goed skiën.

Alle 2016 en 2017 modellen werden uitvoerig getest onder diverse omstandigheden. Van eenvoudige piste cruiser ‘Viper’ tot racemodel ‘RevoX 2RT’ werden getest. Tevens werden er op de tweede en derde dag carve technieken en buckel piste technieken geoefend. In de avond werden de ervaringen gedeeld tijdens de après ski in de Schirmbar.

Turner Testweekend

Een zeer geslaagd evenement dat zeker volgend jaar herhaald zal gaan worden op één van de Oostenrijkse Gletsjers.

Overigens vanaf 19 november 2016 draait ook de nieuwe Gigijochbahn naar hoog Sölden en vanaf 26 november 2016 is het hele skigebied geopend.

Meer informatie over de nieuwe serie Turner Dutch Designed skis vind u op www.turnersports.nl

Tuday     TURNER

LogoSkiHillegom

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...