Twee 16-jarige meisjes in de avond gered van de berg

Serfaus Fiss Ladis

Twee 16-jarige meisjes in de avond gered van de berg

Twee 16-jarige lokale snowboarders kwamen zaterdag in de bergen bij Serfaus in nood. Volgens de politie konden ze pas die nacht na een ingewikkelde en tijdrovende zoek- en reddingsoperatie aan hun ouders worden overgedragen.

De twee meisjes hadden aan het begin van de middag de pistes in het skigebied Serfaus Fiss Ladis verlaten om dan toch uiteindelijk bij het  dalstation van de Alpkopfbahn te geraken.

Gevangen op extreem steil terrein

Tijdens hun afdaling kwamen ze extreem steile hellingen tegen totdat ze uiteindelijk bij een beek aankwamen (Tschuppbach) Ook hadden ze daar geen mobiel bereik en zijn te voet langs de bedding naar beneden gelopen.

Toch vielen de dames herhaaldelijk in het water en waren volledig onderkoeld. Eén van de meisjes liep ook een vingerblessure op.

Om 17.10 uur slaagde een van de snowboarders erin haar moeder telefonisch te bereiken, die de reddingsdiensten gelijk heeft gealarmeerd.

Reddingswerkers ontdekten vroeg in de avond de eerste voetafdrukken in het zoekgebied en de mensen die zij zochten werden gelokaliseerd met behulp van een brandweerdrone.

Redders moesten abseilen

Na de eerste verzorging werden ze gered met behulp van touwen, waarbij een alpenpolitieagent en een bergredder over steil, deels rotsachtig bosgebied naar de mensen in nood moesten abseilen. Pas rond 23.00 uur konden de meisjes aan hun ouders worden overgedragen.

Serfaus Fiss Ladis 10 maart 2023

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...