Twee bergbeklimmers door lawine overleden

Traunstein Oberösterreich

Twee bergbeklimmers door lawine overleden bij Traunstein (Oberösterreich)

Er waren twee bergbeklimmers sinds zaterdagavond op de Traunstein (Oberösterreich)vermist, zondagmiddag zijn ze dood teruggevonden. Een lawine zou de twee ervaren alpinisten hebben getroffen.

De twee mannen, 32 en 26 jaar oud, klommen zaterdagmiddag de  Nordwandkessel. Toen de bergbeklimmers zich om 19.00 uur niet hadden gemeld en telefonisch niet meer bereikbaar waren, verwittigde de partner van de 26-jarige de hulpdiensten.

Het eerste lichaam werd zondagmiddag vroeg geborgen. Het ging om de vermiste 32-jarige, bevestigde een politiewoordvoerster. Het tweede lichaam werd korte tijd later gevonden.

Grote zoekactie met helikopters en drones

Er had een grote zoekactie plaatsgevonden. Veel mensen deden hieraan mee waaronder de bergreddingsdienst van Gmunden, een FLIR-helikopter, dronepiloten van de staatspolitie van Opper-Oostenrijk en nog veel meer mensen. De zoekactie werd zondagnacht om 02.00 uur in eerste instantie onderbroken en zondag om 08.00 uur hervat, meldt de politie.

Volgens familieleden hadden de 32-jarige en de 26-jarige zich zeer goed voorbereid op de winterse beklimming van de Traunstein. Ze kozen waarschijnlijk het diep besneeuwde en deels ijskoude Nordwandkessel als hun klimroute.  RIP.

Bekijk anders eens een positief bericht over een mooi skigebied. Hochzeiger, mooie video’s en HIER kun je alles lezen en zien.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×