Twee Lawinedode vandaag…

Lawine Tirol

In Nederland werd al bericht van een lawine die in Tirol zou zijn afgegaan. Toch was dit niet Tirol maar het gebeurde helaas aan de Duitse kant. Het was wel allemaal in het grensgebied tussen Duitsland (Schwangau) en Tirol. Één persoon is er om het leven gekomen en minimaal 6 zijn bedolven onder de lawine. Volgens de politie zou er nog 1 persoon onder de sneeuw kunnen liggen. Op dit moment is de zoekactie gestaakt vanwege de ingevallen duisternis en er heerst ook nog een zeer groot lawinegevaar. Zondag gaat de zoekactie verder.

Het gebeurde allemaal in Schwangau (Ostallgäu) bij de Schäferblasse (1764 meter) de lawine kwam tot een hoogte van 1200 meter naar beneden. Zes helikopters, 70 mensen, Lawinehonden en de Alpenpolitie zijn ingezet…

Vijf mensen die onder de sneeuw vandaan zijn gekomen daar waren er drie van ongedeerd. Twee zijn er gewond geraakt waarvan één zeer ernstig die gereanimeerd is en helaas later is overleden.

In het skigebied van Kühtai is ook een lawinedode gevallen

In Kühtai is rond 15:30 een lawine naar beneden gekomen. Twee Tjechen (27 en 28 jaar) waren aan het ijsklimmen. Ook waren ze over een steile passage gelopen toen plots een lawine afging. De 27 jarige werd meteen meegenomen door de lawine over een afstand van 50 meter. De 2e man van 28 jaar heeft meteen alarm geslagen. De twee hadden overigens geen lawine uitrusting bij zich. Een lawinehond heeft de man gevonden en een arts kon alleen nog maar de dood vaststellen.

De komende dagen is het zeer mooi weer en het lijkt allemaal zo mooi buiten de pistes. Kijk aub uit en hoe ook de lawineberichten in de gaten.

Lawine

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...