Twee Nederlandse Lawinedoden in Sölden

Sölden Lawinehang 2 doden

Linksboven de sporen naar de lawine toe en zie ook de breuklijn van de sneeuw

Twee Nederlandse Lawinedoden, wij waren vanmiddag getuige van een lawineredding die heel snel op touw werd gezet. De skiweg die wij namen daar stonden plots allemaal skiërs stil en konden ook niet verder. Op dat moment kwamen de helikopters al waar de lawine naar beneden is gegaan. Ook waren er honden aanwezig en er werd met pijlstokken meteen de lawinekegel afgezocht.

Wij wisten opdat moment ook niet of dit voorzorgsmaatregelen waren en zijn ook live op facebook gegaan… Toen we de mededeling kregen van een volger dat het om 2 mensen ging die gezocht werden hebben we maar direct het live gebeuren beeindigd.

Later hebben we medewerkers van de bergbahnen gesproken en die vertelden ons dat de slachtoffers waren gevonden maar dat ze het niet overleefd hadden.

Nu kun je nooit oordelen wat er exact gebeurd is maar als je de hang ziet waar de lawine is afgegaan en je weet dat er pas echt de eerste sneeuwval is geweest. Gisteren is daar nog zo’n 40 cm aan sneeuw gevallen en sneeuw moet zicht nog “zetten” Je begrijpt dat wij dit niet echt heel bij de hand vinden. Wij wensen de nabestaande veel sterkte toe in de komende dagen.

Dit is dan ook weer het eerste lawine ongeluk van dit winterseizoen en je hoopt dat het iedere keer het laatste ongeluk is met lawinedoden maar we weten met zijn allen wel beter.

Sölden Lawineongeluk

Zojuist lazen op Krone Zeitung dat het gaat om 2 Nederlanders. Vreselijk nieuws….

Sölden Lawinehang 2 doden

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

2 reacties

  1. Charlotte schreef:

    Dat jullie “dit niet echt heel bij de hand vinden”? Wat een rare reactie op het feit dat twee jonge mensen net het leven hebben gelaten. Natuurlijk is het goed om te waarschuwen voor hetgeen je het meest vreest als fanatiek wintersporter maar maak daar dan een informatief artikel over. Nu is het een inhoudsloze sneer.

  2. Kimmie schreef:

    Ik vind dit ook een vrij raar en cru bericht… Jullie vergeten er overigens bij te vermelden dat iig 1 van de overledenen een bergfuhrer was en alle mogelijke informatie en kennis had om een bekwame keuze te maken. Sterker nog.. Ze hebben de route met een alpinepolizei overlegd die de route als veilig had aangegeven….
    Er is niemand die meer respect voor de bergen en diens risico hadden dan zij, en de meest voorzichtige boarders mogelijk.
    Graag iets meer respect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht