Twee ski-ongelukken op de pistes van Tirol: achtjarige jongen raakt gewond bij botsing

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Twee ski-ongelukken op de pistes van Tirol: achtjarige jongen raakt gewond bij botsing

De kerst vakantie komt er weer aan en we weten dat deze oproep aan dovemansoren is gericht maar we doen het wel.

Hieronder staan weer twee ongelukken die wellicht voorkomen hadden kunnen worden. Ski of board op je eigen kunde laat het board of ski jou niet de baas zijn maar controleer je snelheid. Ga niet als een dwaas naar beneden. Een dwaas laten we onderaan het bericht nog wel even zien.

Helaas hebben zich maandag twee ski-ongelukken voorgedaan in Tirol. In Gurgl kwamen rond 10.50 uur een 21-jarige Britse skiër en een achtjarige skiër, eveneens uit Groot-Brittannië, met elkaar in botsing op de rode piste nummer 7 in het skigebied Obergurgl. De jongen liep verwondingen van onbekende aard op. Hij werd per reddingshelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen.

In het skigebied Zillertal Arena viel rond 11.30 uur een 62-jarige Oostenrijker op de rode piste nummer 29 na een bijna-botsing met een onbekende skiër, waarbij de man een hersenschudding opliep. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau van Schwaz op 059133/7250.

Kijk de komende weken op de pistes goed uit. De FIS regels kennen jullie die ook. Lees deze HIER nog eens na.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×