Twee skiërs in Lech overreden door een Pistenbully

Westendorf sneeuwdump 30 cm 13 oktober 2021

illustratie

Twee skiërs in Lech overreden door een Pistenbully

Verschrikkelijk ongeval op vrijdagavond in Lech am Arlberg. Twee skiërs die een vers geprepareerde piste wilden afdalen, werden aangereden door een achteruitrijdende sneeuwschuiver en vervolgens overreden.

De twee wintersporters, een 46-jarige vrouw en een 56-jarige man, wilden rond 19.00 uur het dal in skiën bij herberg RudAlpe. Tegelijkertijd werden er werkzaamheden aan de piste uitgevoerd.

Om op de geprepareerde piste te komen, staken de twee skiërs het gebied achter de pistenbully over, die het ongeval veroorzaakte. De pistenbully reed achteruit, niet wetende dat daar nog twee wintersporters waren en reed ze over de kop, meldt de politie. De twee liepen ernstige verwondingen op. Na ter plaatse eerste hulp te hebben gekregen, is de vrouw naar het ziekenhuis van Feldkirch gebracht en de man naar de kliniek van Innsbruck.

Hoe het daar verder is gegaan is niet bekend.

Dit ongeval komt pal na onze berichtgeving van afgelopen week dat er een snowboardster is overleden die in botsing kwam met een Pistenbully. Deze vrouw heeft het helaas niet overleefd.

Dit noodlottige ongeval reis was waarschijnlijk gekomen door een verkeerde beslissing van de ervaren pistenbullychauffeur. Hij had niet op deze pisten mogen rijden. Het onderzoek is daar nog gaande naar.

Pistenbully

Bron: Kronen Zeitung

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...