Twee skiërs in lift achtergelaten na sluiting

Ter illustratie

Twee skiërs in lift achtergelaten na sluiting. Het zal je maar gebeuren de lift sluit maar jij zit er nog in.

Dit gebeurde afgelopen woensdag bij twee skiërs uit Duitsland. Beide stapten net voor sluitingstijd in de lift toen de liftbediende de lift stil zette. Het voorval gebeurde rond 15:45 in de Hahnenkammbahn in Höfen.

De man en vrouw kwamen ongeveer bij de derde liftpaal voor het bergstation tot stilstand. “Ik dacht er niet teveel over na”, “Het gebeurt immers wel vaker dat de lift stil komt te hangen. En ik zag nog skiërs naar beneden komen. Dus ik dacht: hij gaat zo wel weer verder. Pas toen de liftmedewerker bij het bergstation wegreed met de skidoo, besefte ik dat dit een serieuzer verhaal zou worden” aldus de 74 jarige Duitser.

Menselijke fout

Gelukkig had de skiër zijn mobiele telefoon bij zich en bereikte hij na meerdere pogingen de directie van de bergbanen. Direct is er een medewerker naar zowel het dal- en bergstation gestuurd. Beiden hebben de lift weer ingeschakeld zodat de twee skiërs veilig uit konden stappen.

Het is volgens operationeel manager Hannes Forcher onverklaarbaar hoe het tot het incident heeft kunnen komen. “Aan de ene kant wordt de laatste stoel elektronisch gemarkeerd, daarnaast wordt het nummer van de laatst bezette stoel doorgegeven en ook genoteerd. Dit is duidelijk een menselijke fout. Er zijn veel fouten gemaakt in de dagelijkse routine”, aldus Forcher.

27 minuten

Beide skiërs werden uiteindelijk na ongeveer 30 minuten uit hun benarde situatie gered.  “Achteraf vraag ik me af wat er zou zijn gebeurd als ik mijn mobiele telefoon niet bij me had, als er een sneeuwstorm was geweest in plaats van zonneschijn en we de nacht in een fauteuil hadden moeten doorbrengen bij min tien graden? Ik kan het niet voorstellen”, aldus de 74-jarige, maar godzijdank duurde het maar precies 27 minuten en beide skiërs kwamen er ongedeerd uit.

Bron: tt.com en heute.at

Mesnerwirt Westendorf

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Renthier Westendorf Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×