Twee toerskiërs door lawine meegenomen

Pitztal Rifflsee toerskiërs

illustratieve foto

Twee toerskiërs door lawine meegenomen

Afgelopen weekend is er behoorlijk wat sneeuw gevallen. Juist dan is het lawinegevaar hoog. Na de sneeuwval is het ook FANtastisch mooi weer geworden en dan kunnen mensen wat minder nadenken en gaan toch het gevaar opzoeken.

Twee Duitse toerskiërs van 31 en 32 jaar zijn woensdagochtend tijdens een toertocht naar de “Peilspitze” in de gemeente Matrei am Brenner (Tirol) door een lawine meegenomen en gewond geraakt.

De lawine vond plaats in een geul gevuld met sneeuwbanken (sneeuwverwaaingen). Terwijl de 31-jarige de airbagrugzak kon inzetten, kon de 32-jarige man dat niet doen. De Duitsers bleven aan de oppervlakte van de lawine en kwamen er niet onder.

Eén van de twee startte zelf de reddingsketen, aldus de politie. De gewonden werden uiteindelijk gered door de bemanning van een reddingshelikopter en naar het ziekenhuis in Hall gebracht.

Een 27-jarige Duitser was ook op deze toertocht en bleef ongedeerd.

De 32-jarige ging als eerste een geul over die ongeveer 40 graden steil was. Daarna volgden de andere twee toerers. Plotseling kwam de sneeuwplaat los en de rest is historie.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×