Twee wat warmere dagen

Vandaag wordt het meest vriendelijk weer. Met meer zon als de voorgaande dagen kan de temperatuur stijgen naar 15 tot 20 graden. Wel staat er een stevige wind met op de bergtoppen windstoten van 70 tot 80km/u. In de dalen staat minder wind waardoor het aangenaam voelt. In de middag kan de bewolking dik genoeg worden voor een enkele bui, soms met onweer. De sneeuwgrens ligt rond de 2100 meter.

Morgen is de lucht stabieler en droger dan vandaag. Hierdoor is er meer ruimte voor de zon. Ook stijgt de temperatuur wat gemakkelijker. Uiteindelijk wordt het in de middag 17 tot 22 graden, lokaal 23 graden. Het is echt weer even lente en we kunnen er massaal op uit. Ook op de gletsjers is het genieten van vrij zonnige condities en aangename temperaturen. De vorstgrens stijgt namelijk naar 2500 meter.

Vrijdag volgt een koufront vanuit het noorden. Felle regenbuien volgen. Voor het front uit kan het in het zuiden nog 15 tot 19 graden worden, in de regen blijft het koel met 6 tot 10 graden. De sneeuwgrens daalt naar 2000 en uiteindelijk 1200 meter.

Zaterdag en zondag is het uitgesproken koud. De temperatuur ligt maarliefst 15 graden onder de norm voor begin mei. Sneeuw valt er tijdens de nacht en ochtenduren tot 600 meter. Het wordt dus weer even winters tot in de meeste dalen. Morgen meer details.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht