Nog twee zonnige dagen

Nog twee zonnige dagen

Gisteren brak op veel plaatsen in het westen van Oostenrijk de zon flink door, wat volgde was een prachtige zonnige middag. Ook vandaag en morgen volgen nog twee zonnige dagen in Oostenrijk. Maar nu schijnt overal in het land de zon uitbundig door de komst van een hogedrukgebied. Daarbij loopt de temperatuur op naar aangename waarden voor eind september.

Een hogedrukgebied domineert het weerbeeld in centraal Europa

Vanmorgen starten we de dag helder en fris. Regionaal komt wel mist voor en in sommige dalen waar het helder is kan het zelfs nog een graadje vriezen. Maar al snel lossen mist en nevel op en warmt het snel op. Wat volgt is een zonnige middag met aangename middagtemperaturen. In de meeste dalen wordt het ongeveer 15 tot 19 graden, prima temperaturen zo eind september.

Komende avond en nacht is het opnieuw helder. Op minder plaatsen ontstaat mist omdat de lucht een stuk droger is. Hierdoor kan het wel hard(er) afkoelen. Op veel plaatsen komt de minimumtemperatuur uit rond of onder het vriespunt!


Morgenochtend is het opnieuw fris bij zonsopkomst. Maar ook nu weet de zon het weer snel op te warmen. Bovendien staat er weinig wind waardoor het snel opwarmt, we gaan middagtemperaturen zie van ruim 17 tot 21 graden. Later op de middag neemt in Vorarlberg de sluierbewolking toe maar de zon blijft tot ondergang goed zichtbaar.

Tijdens de nacht naar zaterdag neemt de bewolking overal toe en uiteindelijk raakt het zo goed als bewolkt. Tegen de ochtend kan een bui in het westen vallen en door de bewolking koelt het niet al te hard af.

Na een tweetal zonnige dagen verloopt de zaterdag juist bewolkter. De hele dag blijven wolkenvelden het weerbeeld bepalen. Daarbij kan uit de bewolking in Karinthië of Vorarlberg een bui vallen. Verder blijft het in de rest van Oostenrijk droog maar het is föhn-achtig weer. Maar koud is het zeker  niet met middagtemperaturen die oplopen naar 17 tot 22 graden. Ook zondag is het veelal bewolkt met op meer plaatsen een bui, de temperatuur doet dan ook een stapje terug.  Dus vandaag en morgen moeten we nog even genieten!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Ski Outlet Logo

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...