Twee zwaargewonden bij ski-ongelukken in Wildschönau

Skijuwel

Twee zwaargewonden bij ski-ongelukken in Wildschönau

Een 73-jarige moest voor een kind uitwijken en belandde buiten de piste. Een 15-jarige nam een verkeerde afslag kwam van buiten de pistes weer terug op de piste en kwam zwaar ten val.

In het skigebied Skijuwel Alpbachtal Wildschönau hebben dinsdag twee ernstige ski-ongelukken plaatsgevonden. Rond 12.15 uur was een 73-jarige skiër in Auffach aan het skiën op de rode piste nr. 2a in de richting van het dalstation van de sleeplift aldaar. Naar eigen zeggen maakte hij lange bochten om vervolgens genoeg snelheid te hebben voor de vlakke skipiste.

Vlak voor het begin van een skipad moest hij echter een kind ontwijken dat onverwachts van richting veranderde. De 73-jarige verloor zijn evenwicht, knalde tegen een hek en sloeg meermalen over de kop buiten de piste. Hij liep ernstig been- en schouderletsel op.

Hij kreeg eerste hulp van de pistereddingsdienst en werd vervolgens door de reddingsdienst naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de gewonde hadden het kind en de begeleider niets gemerkt van het ongeval.

15-jarige liep ernstige inwendige verwondingen op

Ook op de rode piste nr. 19 in het skigebied Markbachjoch/Skijuwel in Niederau vond in de middag een ernstig ongeval plaats. Een 15-jarige, die met zijn klasgenoten deel uitmaakte van een school die skiles had, nam per ongeluk een verkeerde afslag op weg naar het dalstation van de gondellift, namelijk de Tennladen-afdaling. Toen hij inzag dat hij verkeerd was gegaan, wilde hij vanaf buiten de piste  terug naar de oorspronkelijke piste skiën. Hij viel en liep ernstige inwendige verwondingen op.

De klasgenoten verleenden eerste hulp en belden het noodnummer. Een helikopter vloog de Duitser naar het ziekenhuis van Kufstein.

Er zxijn de afgelopen dagen meer ongelukken gemeld waar we geen melding van hebben gemaakt. Komende week gaat de grote uittocht vanuit Nederland weer beginnen. We kunnen de mensen die gaan echt waarschuwen uit te kijken op de pistes, ski niet over je macht. Gaat een ander harder dan ook die lekker laten gaan. Kies je eigen tempo en blijf relaxt. Een deel zal dit doen een ander deel niet. Ook zijn er pisten regels van kracht. Degen die ons het meest stoort is dat mensen midden op een piste gaan zitten (ja dat komt voor) Wees wijs doe dit ook niet achter een heuvel dat is vragen om ongelukken. zo zijn er meer zaken waar je op moet letten.

Lees anders nog even HIER de pistenregels.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...