Tweede Lockdown Oostenrijk vanaf 3 november

Westendorf topfoto

Tweede Lockdown Oostenrijk vanaf 3 november 2020

Gisteravond hadden we al melding gedaan van de maatregelen die waren uitgelekt.

De Oostenrijkse regering heeft zoals verwacht de maatregelen verscherpt. Vanaf as. dinsdag 3 november 0m 00:00 uur gaan deze in. We zullen ze niet allemaal speciek herhalen maar in een eerder bericht heb je deze al kunnen lezen.

Een paar zaken halen we er wel even uit:

  • Tussen 20:00 uur en 06:00 uur er niet meer op uittrekken en ook geen bezoeken. Gewoon thuis blijven
  • Restaurants mogen geen bezoekers ontvangen, mogen nog wel eten via bestelling laten ophalen en of bezorgen
  • De meeste events die er nog waren worden afgezegd
  • Musea, Theater, Musea, Opera zijn zaken die allemaal gesloten blijven
  • Hotels gaan dicht voor toeristen
  • Openluchtsporten zoals Golf en Tennis kan gewoon doorgang vinden. Sporten in de hal en of contactsporten worden stilgelegd.

Ook is het zo dat het skiën voor de amateur (en dus wij als wintersporters) wordt stilgelegd de komende maand.  Uitsluitend en alleen topsporters mogen gebruik maken van de bergbahnen voor trainingen.

Lawine

De maatregelen die genoemd zijn gelden in ieder geval nog tot 30 november 2020. Oostenrijk verwacht met alle maatregelen die gesteld zijn dat het aantal besmettingen sterk gereduceerd wordt en dat ook de ziekenhuizen ontlast gaan worden. Het doel is dat Oostenrijk weer langzaam naar het normaal kan gaan in december. Tevens is er dan ook perspectief op de kerstvakantie en of wintersportvakantie als dit gaat lukken. Wij houden hoop en duimen voor Code Wit. Hoop houden betekent voor ons dat alles gewoon weer open gaat en we normaal naar de wintersport kunnen gaan.

We hoorden de Bundeskansler Sebastian Kurz  ook zeggen dat de restaurants de afgelopen periode er alles aan hebben gedaan om maatregelen in te passen en ook na te leven. Een groot compliment hiervoor maar Oostenrijk kan niet anders besluiten dat men toch de deur moet sluiten voor de gasten. De samenkomsten in de horeca en daarmee ook het verkeer dat daarbij komt kijken moet worden terug gedrongen.

Een gebaar is wel dat de bedrijven die geraakt worden tot 80% gecompenseerd worden tov de omzet van vorig jaar november .

We geven ook mee dat zeker niet het wintersportseizoen verloren is. We krijgen af en toe dit soort negatieve reacties op onze berichten. Blijf positief, doen wij ook en het witte goud wacht echt wel op ons allen.

Bron: ORF

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...