Tweede sneeuwdump onderweg naar Oostenrijk!

Dit soort beelden zoals op 8 november 2019 kunnen we met deze sneeuwdump ook verwachten!

Tweede sneeuwdump onderweg naar Oostenrijk!

Gisterochtend viel er een dik pak sneeuw in de Oostenrijkse bergen. Boven 2000 meter viel op veel plaatsen 30 tot lokaal zelfs 50 centimeter sneeuw. Het was de eerste serieuze sneeuwdump van het seizoen, hoewel het onder de 1500 meter groen bleef. Maar morgenavond volgt een tweede sneeuwdump, en dit keer daalt de sneeuwgrens zelfs naar 1000 meter of iets lager! Daarmee hebben we ook de uitzonderlijk lange zachte herfstfase definitief achter ons gelaten.

Deze woensdag start met veel ruimte voor de zon. Na de bewolking met regen/sneeuwval gisteren, is de lucht blauw deze ochtend. In sommige dalen komt wel nevel of mist voor, ook kan het op veel plaatsen nog een graadje vriezen. De rest van de dag blijft de zon het uitstekend doen. Al komen vanmiddag ook hoge wolkenvelden in Tirol en later Karinthië voor. Door een zwakke föhn wordt het eenmalig mild met middagtemperaturen tussen 10 en 18 graden.

Morgen start de dag nog altijd met de zwakke fohn, waardoor ook de donderdag mild start. Maar de bewolking wordt vanuit het zuidwesten snel dikker en tijdens de middag volgt regen. De regen houdt de hele avond aan. Voor de regen uit wordt het een zachte 13 tot 16 graden.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag blijft het flink doorregenen, waarbij de sneeuwvalgrens snel daalt naar 1600 meter. Uiteindelijk daalt de sneeuwvalgrens tijdens de nachtperiode naar 1000 tot lokaal 700 meter. Veel dalen worden ook wit en het kan soms flink doorsneeuwen. Deze sneeuwdump duurt tot vrijdagmiddag. Tijdens deze dump valt boven 1200 meter een ontzettend dik pak; 30 tot 60 centimeter. In de paars/violet gekleurde gebieden op de kaart hierboven valt zelfs mogelijk meer dan 70 centimeter. Mooie hoeveelheden voor de (gletsjer)skigebieden zoals Sölden of Kaprun.

Ook na vrijdag blijft het een komen en gaan van storingen. Soms kan het flink stormen in de bergen. Stabiel weer is hoe dan ook bijzonder ver weg. Mogelijk valt zaterdagavond/zondagnacht een volgend portie sneeuw vanaf 1700 meter.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...