Tweetal prachtige herfstdagen FANtastisch op de gletsjers


Tweetal prachtige herfstdagen FANtastisch op de gletsjers

Oostenrijk ligt de komende twee dagen in rustiger vaarwater. Hierdoor kunnen we genieten van een tweetal prachtige herfstdagen met vooral vandaag veel ruimte voor de zon.

Vanmorgen start de dag regionaal wel grijs door lage bewolking of mist. Elders en in de bergen schijnt de zon al vanaf opkomst uitbundig. De rest van de dag blijft zonnig met maar weinig wind. Daarbij stijgt het kwik in de dalen naar 8 tot 13 graden wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar. De vorstgrens ligt overdag rond 1700/1800 meter, op 2500 meter is het ongeveer -5 graden. Kortom een heerlijke herfstdag met fantastisch skiweer voor op de gletsjers.

Vanavond en komende nacht blijft het helder, al trekken over Vorarlberg ook sluierwolken over. Het kwik daalt in de dalen naar waarden rond of onder het vriespunt.

Ook morgen is het een vriendelijk herfstdag met vooral tijdens de ochtend veel ruimte voor de zon. In Vorarlberg en Tirol raakt het gaandeweg de dag bewolkt, maar het blijft hier overdag nog droog. De temperatuur stijgt naar 9 tot 14 graden en op 1500 meter is het 2 tot 5 graden boven nul.

Vrijdag heeft de bewolking de overhand en trekken enkele gebieden met regen en sneeuwval over Oostenrijk. Daarbij ligt de sneeuwgrens tussen 1200 en 1600 meter maar enorm grote hoeveelheden zoals vorige week worden niet verwacht. Veelal valt boven deze hoogte 10 tot 20 centimeter.

Zaterdag blijven buien vallen aan de noordkant, waarbij de sneeuwgrens daalt naar 800 tot 1100 meter. Aan de zuidkant blijft het juist nagenoeg droog. Opnieuw zijn de hoeveelheden sneeuw niet bijzonder groot. Ook in de nieuwe week blijft het wisselvallig herfstweer, met in de bergen geregeld sneeuw.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×