Uitbreidingsplannen op de Kaunertal- en Pitztalgletsjers

Pitztaler Gletsjer 3440 meter Uitzichtplatform

Uitbreidingsplannen op de Kaunertal- en Pitztalgletsjers

De Pitztaler en Kaunertaler Gletscherbahnen willen de milieueffectrapportage voor hun projecten op de twee gletsjers niet accepteren en dienen hiertegen een klacht in. Er zijn nieuwe pistes en kabelbanen gepland.

De Pitztal- en Kaunertaler gletsjerkabelbanen hadden vier weken de tijd. Tijd om door in totaal 54 pagina’s met mededelingen te bladeren. Dit zijn de besluiten van de afdeling Milieubescherming van het bureau van de Tiroolse deelstaatregering, die, zoals gerapporteerd, voorschrijft dat de uitbreidingsprojecten op de Pitztal- en Kaunertal-gletsjers in beide gevallen een milieueffectrapportage (MER) moeten uitvoeren.

Zou…… De MER-plicht geldt alleen als de twee projecten, waarover al jaren fel wordt gedebatteerd, ook daadwerkelijk ter goedkeuring worden voorgelegd. Maar tot nu toe zijn ze dat niet geweest. In de betreffende vier weken hebben Beate Rubatscher-Larcher, als directeur van beide Gletscherbahn-bedrijven, en haar team kunnen nagaan of zij juridische stappen konden ondernemen tegen de MER-beoordelingsberichten.

Volgens informatie eindigt de deadline in dit verband vandaag om 23.59 uur.

De Tiroler Tageszeitung  heeft gisteren contact opgenomen met de Gletscherbahnen om erachter te komen welk besluit zij nu hadden genomen. Het resultaat is in beide gevallen duidelijk, zo staat er in een kort bericht van het management: “Na beoordeling van de aanslagbiljetten voor de projecten op de Pitztal- en Kaunertal-gletsjer hebben we tijdig een klacht ingediend als onderdeel van de lopende procedure.” Dit moet worden gezien als een duidelijke indicatie dat de Gletscherbahnen zeker van plan zijn zich aan de projecten te houden. Een milieueffectrapportage zou dit niet automatisch voorkomen, maar zou dit voorlopig waarschijnlijk naar een verlengde procedurele zitting sturen. Met hun bezwaar hopen de projectaanvragers alsnog de MER te ontlopen.

Hoe het verder gaat we blijven het volgen.

Maar binnenkort zijn wij weer op deze gletsjer actief als het weer goed wordt tijdens de as. mei vakantie….. wellicht op koningsdag. Hou ons maar in de gaten voor wederom mooie beelden vanaf deze gletsjer.

Hieronder nog een mooie video update van eind april 2022… we hopen ook dit keer deze omstandigheden aan te treffen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×