Uitgelekt: Oostenrijk code geel? Weer op vakantie?

Westendorf @Lindsey Kieboom-Overvliet

hoera…. zou het dan echt….

Uitgelekt: Oostenrijk code geel? Weer op vakantie?

Uitgelekte plannen geven aan dat morgen (woensdag 9 juni 2021) het ministerie van Buitenlandse Zaken met een nieuw reisadvies voor Europa gaat komen. Oostenrijk is daarin ook genoemd! Code Oranje gaat naar Geel en dat houdt dus in dat we weer vrij kunnen reizen naar Oostenrijk. De reisbeperkingen worden losgelaten en de verwachting is dat dit al deze week gaat gebeuren!

Op dit moment is het nog code oranje en dat betekent geen noodzakelijke reizen en al helemaal niet op vakantie gaan. De code geel betekent niet alleen dat je naar Oostenrijk kunt reizen maar ook hoef je dan niet meer in quarantaine (en coronatest) als je weer terugreist naar Nederland. Op dit moment is het nog code oranje en dat betekent geen noodzakelijke reizen maar daar gaat verandering in komen.

Oostenrijk versoepelde op 1 juni al de regels voor de vakantiegangers. Nederland heeft lange tijd op donkerrood gestaan en moest je in quarantaine bij aankomst. Deze regel is gewijzigd op 1 juni. Op dit moment is het zo dat je met een negatieve test of een vaccinatiebewijs of een antistoffentest binnen Oostenrijk weer vrij kunt bewegen. Let wel op. Het bewijs hiervoor dient wel in het Duits of Engels te zijn.

Laten we hopen dat wat er nu is uitgelekt ook de waarheid gaat worden morgen! We houden de definitieve berichtgeving zeker in de gaten en wordt vervolgd!

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Grittlmühle grote afsluitbanner

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...