Uitzondering inreisverordening Oostenrijk

Autobahn Salzburg Inntal

Uitzondering inreisverordening Oostenrijk

Afgelopen week kwamen we met het nieuws dat de inreisverordening is verlengd tot eind mei 2021 maar net als zo veel maatregelen in Oostenrijk geldt deze maatregelen niet voor een aantal gebieden.

De huidige regels om het land binnen te komen worden tot 31 mei verlengd. Sinds 10 februari moeten mensen, naast de registratie- en quarantainevoorschriften, ook een negatieve Coronatest van niet meer dan 72 uur oud kunnen voorleggen. Indien deze niet bij binnenkomst kan worden overgelegd, moet onmiddellijk – uiterlijk binnen 24 uur – een test worden gedaan. Daarnaast is het een ieder verplicht om 10 dagen lang in quarantaine te gaan, een gratis test is op zijn vroegst na vijf dagen mogelijk.

Uitzonderingen

Uitzonderingen op deze regel betreffen het Kleinwalsertal, de gemeente Mittelberg en de gemeente Jungholz in Tirol. Deze gebieden zijn door hun ligging en dat zij alleen via Duitsland te bereiken zijn uitgezonderd van de regel, wel moeten de lokale verordeningen in acht genomen worden. Zeker Tirol heeft het zwaar door de maatregelen mede doordat er steeds meer gevallen zijn van de nieuwe, meer besmettelijke variant.

 Vakantie vanaf juni of wellicht eerder?

Vorig jaar zaten we in ongeveer dezelfde situatie velen hadden de hoop bijna opgegeven, maar het goede nieuws kwam uiteindelijk en waren wij vanaf 15 juni weer welkom. De kans is door de vaccinaties groot dat zomervakantie vieren in Oostenrijk gewoon mogelijk is. Hoe dit er uit zal gaan zien is niet bekend maar wij gaan niet raar opkijken als in juni heel Europa weer op geel komt te staan.

De Inreisverordening wil niet zeggen dat je voor 31 mei niet zou kunnen reizen naar Oostenrijk. Deze verordening betekent dat het wettelijk geregeld is dat men de regels tot en met 31 mei kan hanteren. Laten we hopen dat de cijfers zsm gaan dalen in Europa en dat men niet gebruik gaat maken van deze verordering. Op naar code Geel!

Lees ook onze liveblog.

Bron: auswaertiges-amt.de en kleinwalsertal.com

Fantastisch Oostenrijk zomer logo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...