Uitzonderlijk warm oktoberweer

Vooralsnog gaan we deze beelden nog niet zien

Uitzonderlijk warm oktoberweer
Het warme nazomerweer, waar we al lange tijd mee te maken hebben, trapt het gaspedaal verder in. De komende dagen wordt het uitzonderlijk warm voor half oktober. Blijft de nazomer nog lang aanhouden?

Vanmorgen kan in sommige dalen nog wel nevel of mist voorkomen. Het duurt in sommige dalen ook wel even voordat de zon erbij komt. Elders schijnt al direct de zon en na een frisse start stijgt de temperatuur hard. Het wordt maximaal 23 tot 26 graden, terwijl een middagtemperatuur rond 15 graden normaler is voor deze tijd van het jaar. Komende avond als de zon onder is koelt het snel en hard af.

Morgen start de dag opnieuw koel met in sommige gebieden wat mist of nevel. Hierna breekt de zon goed door en de rest van de dag blijft het flink zonnig. Slechts af en toe trekken velden met sluierbewolking over. Het wordt nog wat warmer; 23 tot 27 graden.

Het is momenteel 10 graden te warm voor de tijd van het jaar

Vrijdag en zaterdag volgt de warmste luchtsoort. Het is zelfs uitzonderlijk warm met temperaturen die stijgen naar 24 tot 28 graden. In de loop van zaterdagmiddag volgen in het westen wolkenvelden.

Vanaf zondag draait de wind naar het noorden en volgt een afkoeling. Ook kan er zowaar wat sneeuw tot 2000 meter vallen. Ook de langere termijn is duidelijk frisser, maar veelal droog. Veel sneeuw voor het hooggebergte wordt dus nog niet verwacht.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×