Uitzonderlijk zacht en zonnig weer Oostenrijk

De komende dagen is het uitzonderlijk zacht in Oostenrijk

Uitzonderlijk zacht en zonnig weer Oostenrijk
De komende dagen is het uitzonderlijk zacht en vrij zonnig weer in Oostenrijk. Komende middag kan het bijvoorbeeld gemakkelijk ruim 20 graden worden. Ook na het weekend blijft het zacht, met eerst nog kans op een bui, maar het blijft uitzonderlijk lenteweer voor medio maart.

Vanmorgen start de dag van west naar oost overal met veel ruime voor de zon. De kans op een mistbank is klein, en als die al voorkomt lost deze snel op. Gedurende de dag trekken er wel hoge velden met wat sluierbewolking over. Maar de zon blijf hier goed doorheen schijnen. Daarbij loopt de temperatuur op naar maximaal 15 tot 22 graden in de dalen. Vooral het westen heeft de hoogste temperaturen te pakken.


Ook morgen is het zonnig en opnieuw erg zacht. Nu heeft de zon nog meer ruimte dan gisteren en stijgt het kwik opnieuw in de dalen naar maximaal 15 tot 22 graden. Hierdoor kan de natuur in de lagere dalen zoals Inntal al aardig ontwaken. Iets de bergen is het ook zacht, maar door de lage dauwpunten zal de sneeuw op de gletsjers nog goed blijven. Onder de 1500 meter is het toch al snel pappig.

Zondag volgt tijdelijk meer bewolking, ook kunnen er enkele buien of buitjes vallen. Toch is het zeker geen slechte weerdag met ook nog ruimte voor de zon. De temperatuur doet een klein stapje terug, de vorstgrens komt weer even onder de 2000 meter uit en nergens zien we de 20 graden.

In de loop van maandag keert de zon overal terug als een hogedrukgebied het overneemt. Waarschijnlijk volgt een reeks met mooie zonnige lentedagen. Opnieuw zal het in de lagere dalen 15 tot 20 graden kunnen worden. Kortom de lente is voor nu echt begonnen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...