UPDATE Bouwwerkzaamheden Schatzbergbahn Skijuwel

Helikopter Schatzbergbahn

UPDATE Bouwwerkzaamheden Schatzbergbahn Skijuwel, de bouw aan de nieuwe Schatzbergbahn maakt absoluut vorderingen. De liftpalen zijn gemonteerd en dat is geen eenvoudige klus. Natuurlijk was er hulp vanuit een helikopter en het beste van het beste was ingehuurd. Heliswiss is een partij die dit soort grote projecten uitvoert. Maar ook was er een groot team van de firma Doppelmayr en natuurlijk de mensen van de Bergbahn. In ieder geval waren de voorbereidingen/besprekingen perfect verlopen dus wat kon er eigen mis gaan.

Om 7 uur in de ochtend ging de pilot van de helikopter richting het middenstation. Er volgde nog wat laatste aanwijzingen en de zekerheidsvoorschriften werden nog nagelopen en rond half 9 konden de eerste elementen al worden geplaatst op de Schatzberg.

Vijf uur duurde de hele operatie en alles is volgens het draaiboek gelopen. De 3 teams hadden uit eindelijk alleen maar lof voor elkaar. Onderstaand nog een video die we vonden op de youtube pagina van SkiJuwel (skigebied Wildschönau en Alpbach)

Nog 20 weken dan start het skiseizoen in de Skijuwel…. Wij zijn erg benieuwd naar deze lift en zullen de bouw blijven volgen en wellicht zijn wij er wel bij…. bij de opening.

Er was nog een 2e video en we zien dat er hard wordt gewerkt …helaas in de regen

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...