Update Eichenhofbahn St. Johann in Tirol

Update Eichenhofbahn St. Johann in Tirol

(c) Intersport Patrick

Inmiddels is men al twee weken bezig met de bouw van een nieuwe gondel in St. Johann in Tirol, de Eichenhofbahn. De oude sleeplift Eichenhof I wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel van Leitner. Daarbij bouwt men een nieuw spaarbekken voor de kunstsneeuwinstallatie, krijgt de Sportivabfahrt (4b) sneeuwkanonnen en wordt de Sportivabfahrt op verschillende plaatsen verbreed. We hebben voor jullie een aantal foto’s verzameld van de bouw.

We zullen eerst nog even de gegevens op een rij zetten:

  • Type lift: 10-MGD
  • Lengte: 960m
  • Capaciteit (personen/uur): 1800
  • Aantal gondels: 24
  • Kosten: 7,4 Miljoen euro
  • Totaal investeringen 2017: 17 Miljoen Euro

Gepland is om de Eichenhof II te vervangen voor een 6-persoonsstoeltjeslift, die de Eichenhof express moet gaan heten. Er is een mogelijkheid dat deze lift ook nog dit jaar vervangen wordt, maar dan moet de vergunning wel voor 1 augustus rond zijn. Laten we dus hopen dat deze lift ook nog vervangen gaat worden.

Hieronder is nog een webcam te zien met live beelden van het dalstation (gebruik F5 om te verversen). Daaronder staan een aantal foto’s van de bouwplaats en de restanten van de lift. Binnenkort zullen wij live verslag gaan leveren vanaf de bouwplaats, dus houd deze site in de gaten.

Bronnen foto’s: Sigi Braun en Intersport Patrick

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...