Update vanuit Winterberg

Winterberg pistekaart

Het is oktober de winter komt dichter bij, alle skigebieden zijn de hele zomer al druk bezig met de aankomende winter. Dat is niet anders voor het meest dichtbij gelegen skigebied vanuit Nederland. Dus tijd voor een update vanuit Winterberg ook al omdat hier veel Nederlanders toch naar toe gaan om de eerste strepen te trekken voordat men naar Oostenrijk gaat.

Op verschillende manieren krijgen we dingen te horen of te lezen, zo wordt volgens iemand op wintersporters.nl de Kappe verbreed. De vernieuwde Kappe zal 3 á 4x zo breed worden dan het was. We kunnen niets vinden over deze verbreding, dus of het de waarheid is dat is nog onbekend. Weten jullie het?

De Kappe is het rustige deel van het gebied, hier was men vorig jaar druk bezig om de verbinding tussen het dalstation van lift 25 en de bergstation van lift 14 op de Kappe te vervangen. Hiermee verdween één van de ergenissen in het Skilift Karussel, namelijk de lift 24.

Dit was een korte transportband, bovenaan moest je een stukje klunen om sleeplift 15 te kunnen pakken. Eenmaal helemaal boven moest je nog een stukje lopen om dan uit te komen bij het bergstation op de Kappe.

100 miljoen euro sinds 2000

Er is sinds 2000 meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in het gebied, ook dit jaar investeerde Winterberg zo rond de 5 miljoen euro in het gebied. Dit gaat allemaal gebruikt worden voor nieuwe transportbanden, sneeuwmakers en pistenwalsen.

Sinds 2000 is er ieder jaar op zijn minst een nieuwe lift gebouwd, en de transportcapaciteit flink uitgebreid. Nu wordt er voornamelijk het gebied geoptimaliseerd.

Iets wat ook verdwijnt is de sleeplift bij lift 10a. Hier is een sleeplift en daarnaast een loopband. Voor in de plaats komt een nieuwe loopband. Persoonlijk had daar de sleeplift en loopband vervangen mogen worden voor een stoeltjeslift, meer capaciteit en snelheid.

Hoe dan ook zal de capaciteit van de loopband hoger zijn dan de sleeplift, dus zal de wachttijd ook afnemen maar de band is verschrikkelijk traag.

De sleeplift zal niet op de schroothoop komen, maar komt terug op de Käppchenhang.

Sneeuwzeker

Om de sneeuwzekerheid te verhogen zal er ook flink geïnvesteerd worden in de besneewingsinstallaties, er zijn er 20 aangeschaft. De moderne, energiebesparende sneeuwmachines  zullen de oude apparaten moeten vervangen.

Meer info over wat er in geïnvesteerd wordt in het Sauerland zie hier.

Hier, hier en hier onze eerdere berichtgeving omtrent de nieuwe lift in Winterberg

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...