Uttendorf en het Stubachtal

Uttendorf Stubachtal

Uttendorf en het Stubachtal

We kregen een ingezonden van Anneke en ditmaal heeft ze weer prachtige foto’s ingezonden.

“De toegangspoort tot het Stubachtal wordt gevormd door Uttendorf (807 meter). Er is een bezoekerscentrum voor het Nationale Park. De Schmetterlings Lehrweg bij Uttendorf is een informatieve wandeling voor vlinderliefhebbers.

Het Stubachtal was ooit een van de mooiste plekjes in de Alpen vanwege de meanderende beken en moerasachtige weiden bovenin, die nu zijn opgeslokt door het stuwmeer. De weg door het Stubachtal is een aanrader om te fietsen of te wandelen. Zo kun je het beste genieten van al het moois wat dit dal te bieden heeft. Natuurlijk kun je ook met de auto naar boven, maar zomaar even stoppen is niet altijd gemakkelijk. De weg door het dal is eerst redelijk vlak. Je klimt tot 1.010 meter en bent dan in Schneiderau. Vanaf hier tot Enzingerboden klim je tot 1.480 meter.

13 haarspelbochten  en 7,2 km verder ben je aan het einde van de tocht. Hierboven ligt het grote stuwmeer Tauernmoos, dat water levert aan de krachtcentrale van Kaprun. Wil je nog verder omhoog, dan kan ook en is prachtig. Lopend of met de gondel kom je bij de Weissee. Boven vind je de Rudolfhütte. De Gondel die omhoog gaat stopt ook nog bij de Grünsee. Halverwege en boven kun je ook prachtig wandelen en genieten van prachtige vergezichten. Genoeg voor twee prachtige dagen. Hoe mooi wil je het hebben.

Uttendorf Stubachtal

Uttendorf Stubachtal

Uttendorf Stubachtal

Uttendorf Stubachtal

Uttendorf Stubachtal

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Uttendorf Weissee

Gletscherwelt Weissee Zomer

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×