Vaak benauwd en soms buien


Vaak benauwd en soms buien

Het is de komende dagen alles behalve stabiel weer. Dagelijks ontstaan wel buien en zeker later dit Pinksterweekend wordt het ook eens benauwd.

Vandaag staat in teken van buien, al in de ochtend trekken enkele buien over Oostenrijk. Tussendoor is ook ruimte voor de zon. Gaandeweg de dag leeft de buiigheid op en kan ook onweer voorkomen. Vanaf de namiddag en tijdens de avond doven de meeste buien weer. Het wordt tussen de buien door maximaal 16 tot 20 graden, ook staat een matig westenwindje. Nog geen echt benauwde dag dus.

Morgen is het lange tijd prachtig weer in Oostenrijk. Tijdens de ochtend breekt de zon goed door en loopt het kwik snel op naar 22 tot 25 graden. Door een hoge luchtvochtigheid kan het al snel benauwd aanvoelen. Vanaf de tweede middaghelft kan een regen of onweersbui in het westen voorkomen. Verder is het een prachtige dag.

Zondag start droog maar tijdens de middag ontstaan ook enkele losse buien, daarbij is kans op onweer of wateroverlast. Ook Tweede Pinksterdag verloopt vergelijkbaar. Het voelt vaak benauwd en broeierig aan. Kortom groeizaam meiweer.

Jeroen Elferink

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×